Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ
Δεν έγινε η έξωση

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κάτοικοι της συνοικίας Ελευθερίου Βενιζέλου, στα Τουρκοβούνια, προκειμένου να προλάβουν μια ενδεχόμενη έξωση της Ι. Μπούφαλη, το σπίτι της οποίας διεκδικούν, ανάμεσα σε άλλα, οι ιδιώτες αδερφοί Καπράλοι. Χτες, κάτοικοι της περιοχής και ιδιοκτήτες των σπιτιών των κτημάτων μιας ολόκληρης συνοικίας, που διεκδικούν οι Καπράλοι, συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της Ι. Μπούφαλη, στην οδό Κ. Λώρη 14, καθώς είχε ειδοποιηθεί ότι, παρουσία κλητήρα και δυνάμεων των ΜΑΤ, θα της γίνει έξωση.

Ο κλητήρας και τα ΜΑΤ δεν εμφανίστηκαν, ωστόσο, σύμφωνα με τους κατοίκους, αποτελεί τακτική των Καπράλων, να δρουν αιφνιδιαστικά, κάτι που επιχείρησαν και στις 27 Δεκέμβρη 1996, οπότε και τα ΜΑΤ επιχείρησαν να βγάλουν έξω από το σπίτι της, στο οποίο μένει από το 1949, την Ι. Μπούφαλη. Την έξωση απέτρεψαν τότε, και θα το κάνουν και στο μέλλον, οι κάτοικοι της περιοχής.

Να σημειώσουμε ότι οι Καπράλοι διεκδικούν τα κτήματα όπου βρίσκονται τα σπίτια 200 και πλέον οικογενειών, με βάση την 591/90 απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία αναγνωρίζει στους Καπράλους την κυριότητα σε μία έκταση 64 στρεμμάτων στην περιοχή. Απόφαση που, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, πάρθηκε με βάση ψευδή στοιχεία, ενώ ανοίγει το δρόμο για μια σειρά εξώσεων, που στο τέλος θα έχει κατάληξη να μείνουν στο δρόμο χιλιάδες άνθρωποι. Παράλληλα, αποκαλύπτουν ότι αυτή η έκταση ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με την Ελληνοτουρκική Συνθήκη της Ζυρίχης - αυτό επιβεβαιώνει και έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών - και χαρακτηρίζουν τον Καπράλο μεγαλοκαταπατητή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ