Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στις 30 Γενάρη οι πικετοφορίες

Η ΣΕΑ καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στις 23 Γενάρη 1997, ώρα 10 πμ, στην πλατεία Κάνιγγος

Στις 30, αντί στις 23 Γενάρη 1997 θα γίνουν οι πικετοφορίες των συνταξιούχων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά, που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Η ΣΕΑ ανέβαλε την ημερομηνία λόγω της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ που γίνει στις 23 Γενάρη 1997. Ταυτόχρονα, η ΣΕΑ καλεί τα σωματεία των συνταξιούχων να δώσουν μαζικά - αγωνιστικά το "παρών" στη συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10 πμ, καθώς και σε όλες τις πόλεις όπου οργανώνουν συγκεντρώσεις τα Εργατικά Κέντρα."Η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, τονίζει η ΣΕΑ είναι και δική μας, αφού γίνεται ενάντια στην αντεργατική φορομπηχτική και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, αφού μια ζωή οι εργάτες και οι συνταξιούχοι είναι οι κύριοι αιμοδότες των εσόδων του δημοσίου. Καλούμε τα Σωματεία, εκτός από το φορολογικό να προβάλουν και τα άλλα αιτήματα των συνταξιούχων και ιδιαίτερα την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων του με τα 20 ΗΑΕ και το 80% των μισθών και να καταγγείλουν την αύξηση - κοροϊδία που μας δίνει η κυβέρνηση 2+2,5= 3,25 σε ετήσια βάση".

Οι τρεις πικετοφορίες θα έχουν τις εξής αφετηρίες:

  • Στην Αθήνα,την πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10 π.μ.
  • Στη Θεσσαλονίκη,το άγαλμα Βενιζέλου, ώρα 10 π.μ.
  • Στον Πειραιά,το Εργατικό Κέντρο, ώρα 10 π.μ.

Η ΣΕΑ καλεί τις Συντονιστικές Επιτροπές των άλλων πόλεων να οργανώσουν δικές τους πικετοφορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ