Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ
Πολιτική εντυπώσεων με φρούδες ελπίδες

"Δεν καταργείται το Εθνικό Απολυτήριο", είπε χτες ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, και χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της ΟΛΜΕ προκάλεσε η προχτεσινή δημαγωγική εξαγγελία του υπουργού Παιδείας για βαθμιαίο άνοιγμα των πυλών των πανεπιστημίων, ενώ πρόωρη χαρακτήρισε ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, τη συζήτηση για κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων. Συζήτηση που ξεκίνησε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας με τις δηλώσεις του.

Ο Δ. Ρέππας,απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων για το θέμα της κατάργησης των εισαγωγικών εξετάσεων, "αδειάζοντας" τον υπουργό Παιδείας, τόνισε ότι "είναι πολύ πρόωρο να συζητούμε τώρα για κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι κάτι που θέλει πάρα πολύ δουλιά, σωστή δουλιά για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα". "Ολα, είπε, αυτά είναι στόχοι οι οποίοι μπορούν να επιτευχθούν εφόσον προκύψουν εν τω μεταξύ οι διάφορες προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να εξασφαλίσουμε".

Σε ερώτηση αν η κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεπάγεται και κατάργηση του Εθνικού Απολυτηρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας, ήταν κατηγορηματικός: "Το Εθνικό Απολυτήριο είναι μια επιλογή της κυβέρνησης. Ασφαλώς, δεν καταργείται το Εθνικό Απολυτήριο", τόνισε.

Η ΟΛΜΕ Σχολιάζοντας την κίνηση του υπουργού Παιδείας να εξαγγείλει τρεις μέρες πριν την έναρξη του απεργιακού αγώνα των εκπαιδευτικών την ελεύθερη πρόσβαση των μαθητών στα ΑΕΙ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ν. Τσούλιας,είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη πως το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί πολιτική εντυπώσεων και προχειρότητας και σημείωσε πως η τελευταία εξαγγελία του υπουργού έγινε για να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες σε μαθητές και γονείς.

Η ΟΚΕ Παιδείας της ΝΔ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι "οι χτεσινές (σ. σ. προχτεσινές) εξαγγελίες περί μελλοντικής εγγραφής όλων στα πανεπιστήμια δεν αντέχουν σε καμιά σοβαρή κριτική. Μόνο στόχο έχουν να στραφεί η προσοχή των πολιτών σ' αυτές, ώστε η κυβέρνηση να διευκολυνθεί στην αντιμετώπιση της γενικευμένης κοινωνικής αναστάτωσης που προκαλεί η οικονομική και κοινωνική πολιτικής της", ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Γ. Βαρβιτσιώτης, έκανε λόγο για πολιτική "λαϊκισμού και θολών οραμάτων".

Το Τμήμα Παιδείας της ΚΠΕ του ΣΥΝ διεκδικεί, όπως αναφέρει ανακοίνωσή του, την "πατρότητα" της ιδέας για αύξηση του αριθμού εισακτέων, επισημαίνει ότι "για την υλοποίηση μιας τέτοιας προοπτικής χρειάζεται ουσιαστικός διάλογος, συγκεκριμένη προετοιμασία και αντίστοιχη υποδομή και όχι πρόχειρες εξαγγελίες και αντιφατικές δηλώσεις από διάφορους υπουργούς".

Την ικανοποίησή της, όπως ήταν φυσικό, για την έναρξη του διαλόγου για θέματα που αφορούν τη νέα γενιά και το εκπαιδευτικό σύστημα εκφράζει με ανακοίνωση της η ΠΑΣΠ, τονίζοντας: "θεωρούμε πως ο υπουργός Παιδείας με τις δηλώσεις του χάραξε το στόχο, που είναι η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ