Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ειλικρινής συνομιλία με τους αστυνομικούς

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Μ. Κωστόπουλο, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Κοντά στους αστυνομικούς που υπηρετούν σε επιτελικές και μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, βρέθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος,επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος.

Η συζήτηση με τους αστυνομικούς για φλέγοντα ζητήματα του Σώματος ήταν ειλικρινής. Μάλιστα, για ορισμένους ήταν μια έκπληξη, καθώς δε συνηθίζονται τέτοιου είδους επισκέψεις από εκπροσώπους κομμάτων. Εκείνοι, που συνήθως τους επισκέπτονται, θεωρούν τις επισκέψεις ως ευκαιρία για να μοιράσουν υποσχέσεις, κυρίως, σε προεκλογικές περιόδους. Τα δύσκολα αρχίζουν μετά, όταν η πολιτική που εφαρμόζουν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έλεγαν πριν από τις εκλογές.

Οι αστυνομικοί, όμως, δεν ξεχνούν. Και τότε μένει η πικρία και η απογοήτευση. Στοιχεία, που κάνουν τότε πολλούς να λένε "όλοι τους το ίδιο είναι...". Οσοι συζήτησαν χτες με τον βουλευτή του ΚΚΕ μπορεί να μην άλλαξαν πολιτικές θέσεις, είναι όμως βέβαιο ότι δεν ενοχλήθηκαν από την παρουσία του. Απεναντίας, είδαν από κοντά στελέχη ενός Κόμματος που, επειδή αγωνίζονται σταθερά για την επίλυση των προβλημάτων τους, θέλουν να ενημερώνονται απ' ευθείας από τους ίδιους. Ασφαλώς έχει τη σημασία του το γεγονός ότι υπήρξαν αστυνομικοί που παραδέχονται ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δε δημαγωγεί και ασχολείται συστηματικά με τα προβλήματά τους. Γι' αυτό δεν προξενούσε εντύπωση η διάχυτη χαρά που έβλεπες στα πρόσωπα εκείνων, οι οποίοι πραγματικά αιφνιδιάζονταν από την παρουσία του βουλευτή σε μια υπηρεσία, που πολλές φορές έχει χρησιμοποιηθεί από τις κυβερνήσεις για το χτύπημα των λαϊκών αγώνων.

Ο Μ. Κωστόπουλος ενημερώθηκε στην αρχή από τον "αττικάρχη" Ι. Γεωργακόπουλο για την πορεία της εγκληματικότητας στο λεκανοπέδιο Αττικής. Ο "αττικάρχης" μίλησε για την αναγκαιότητα αποδέσμευσης της Αστυνομίας από "ξένα προς την αποστολή της έργα" και συμμερίστηκε την άποψη ότι η Αστυνομία πρέπει να ρίξει βάρος στην καταπολέμηση και της ελαφράς εγκληματικότητας, αν και αυτή, όπως τόνισε ο βουλευτής, δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αστυνομικά μέτρα. Στη συνέχεια συζήτησε με τον διευθυντή Αθήνας, Ι. Γκογκοζώτο,ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι ο θεσμός των Πολυδύναμων Αστυνομικών Τμημάτων πρέπει να προωθηθεί, διότι, όπως είπε, έχει ξεπεραστεί σε πολλά σημεία το παλιό σύστημα αστυνόμευσης.

Η ξενάγηση άρχισε από τα γραφεία και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο γραφείο του διευθυντή της Ασφάλειας Ι. Παπαδάκη και το μοίρασμα φυλλαδίου με τις θέσεις του ΚΚΕ για τα Σώματα Ασφαλείας.

Πίκρα και αγανάκτηση

Επίκαιρο, όσο ποτέ, αυτές τις μέρες είναι το αγωνιώδες ενδιαφέρον των αστυνομικών γύρω από το πώς θα διαμορφωθεί τελικά ο μισθός τους μετά την ψήφιση του "νέου" μισθολογίου και την επικείμενη οριστική διαμόρφωση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ηταν, επομένως, φυσικό, αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι να εκφράσουν στον Μ. Κωστόπουλο την αγανάκτησή τους για την τύχη που τους επιφύλαξε η κυβέρνηση. Πολλοί γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να μειώνονται, όταν η ακρίβεια και ο πληθωρισμός εξακολουθούν να χτυπούν ύπουλα τους μισθωτούς. Βλέπουν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους να μιλούν για πάταξη της διαφθοράς και από την άλλη να μην παραιτούνται από τις θέσεις τους, όταν δεν εξασφαλίζουν στους υφισταμένους τους ικανοποιητικές αποδοχές. Εξοργίζονται όταν διαπιστώνουν ότι η προσφορά της Αστυνομίας δεν αναγνωρίζεται από το κοινωνικό σύνολο ή όταν δεν παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ στην πραγματική τους διάσταση τα προβλήματα και οι ανάγκες των ίδιων των αστυνομικών. Η κατάντια της ιδιωτικής τηλεόρασης με τις εκπομπές - "σκουπίδια", που σερβίρει, αγγίζει ακόμα και τους αστυνομικούς!

Είναι αλήθεια ότι πολλοί θα θελαν να μιλήσουν και να καταγγείλουν όσους παραπλανούν τα λαϊκά στρώματα και να "συλλάβουν" τους κάθε λογής αεριτζήδες.

  • Οι ενώσεις των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών συναντήθηκαν χτες τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών ζητά από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να προωθήσει στη Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος χρηματικό ποσό ύψους σαράντα μέχρι και 70.000 δραχμών, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του φορολογούμενου αξιωματικού.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η αστυνομοκρατία δείχνει τα δόντια της(2005-03-03 00:00:00.0)
«Εξακρίβωση στοιχείων» για τρομοκράτηση...(2003-09-11 00:00:00.0)
Τώρα θα «σκοτώνουν νόμιμα»(2002-11-17 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τον αυταρχισμό(1998-04-22 00:00:00.0)
Μαύρες σκιές στην πυραμίδα της ΕΛ.ΑΣ(1995-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ