Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
«Εξακρίβωση στοιχείων» για τρομοκράτηση...

Καταγγελία της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

Νέα περιστατικά στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού, αυτή τη φορά στα Σαγαίικα Αχαΐας, καταγράφονται στα τόσα άλλα που καθημερινά συμβαίνουν σε διάφορα σημεία της χώρας με αστυνομικά μπλόκα σε βάρος ανύποπτων πολιτών. Μάλιστα, η σχετική επιχείρηση ορισμένες φορές παίρνει τραγελαφικές διαστάσεις καθώς επιχειρείται εξακρίβωση στοιχείων σε πρόσωπα που γνωρίζουν προσωπικά οι ελέγχοντες αστυνομικοί! Αυτό συνέβη την περασμένη Κυριακή στην αγορά των Σαγαίικων, όταν 3 αστυνομικοί έκαναν εξακρίβωση στοιχείων σε στέλεχος του ΚΚΕ που έκανε εξόρμηση με το «Ρ». Οι αστυνομικοί, προηγουμένως, τον προσφώνησαν με το μικρό του όνομα καθώς τον γνώριζαν... Ωστόσο, στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του συντρόφου «τι τα θέλετε τα στοιχεία αφού με γνωρίζετε», οι αστυνομικοί απάντησαν ότι τους «πιέζει ο δήμαρχος να κάνουν καλύτερη αστυνόμευση»...

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού που επιχειρείται με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας. Καταγγέλλουμε, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, την αυθαίρετη και απαράδεκτη πράξη και συμπεριφορά που έχει στόχο να υποτάξει το λαό, να δημιουργήσει συνθήκες κατάλληλες, ώστε στο μέλλον να αποδεχτούμε τον περιορισμό των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. Με την ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται και οι μεγάλες ευθύνες του δημάρχου, εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ, που θεωρεί την αστυνόμευση ως μοναδικό μέσο εξάλειψης της εγκληματικότητας. Ενώ διοργανώνει φιέστες προβολής ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ωραιοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, αντί να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των δημοτών του.

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της περιοχής να καταδικάσουν την τρομοκρατία. Η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, υπογραμμίζεται, θα οδηγήσει σταδιακά στη δημιουργία γενικής αστυνομοκρατίας και σε χτύπημα δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ