Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ.ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Υπεραμύνθηκε της πολιτικής του «προοδευτικού ΠΑΣΟΚ»

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, στην οποία καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι «μετέτρεψε τη φετινή ΔΕΘ σε βήμα προπαγανδιστικό και ταυτόχρονα άγρας ψήφων, με ανούσιες παροχολογίες και υποσχέσεις». Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ έκανε λόγο για «προεκλογικό εμπαιγμό και προσπάθεια χονδροειδούς συναλλαγής, φιλοδώρημα έναντι ψήφου, που συνιστούν υποτίμηση της νοημοσύνης των θυμάτων του νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονισμού».

Ο Δ. Τσοβόλας υπεραμύνθηκε της πολιτικής του «προοδευτικού ΠΑΣΟΚ», όπως το χαρακτήρισε, την περίοδο '81 - '89 και καταλόγισε στην κυβέρνηση κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων από το Γ΄ ΚΠΣ, ισχυριζόμενος ότι «δεν υπάρχει πρόγραμμα και προοπτική, παρά μόνο μια στρεβλή ανάπτυξη», Αφήνοντας στο απυρόβλητο τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης που επιβάλλονται από την ΕΕ, κατέληξε ότι «το πρόβλημα της χώρας είναι βασικά πολιτικό», αποδίδοντας τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας στη σύνθλιψη των υγιών παραγωγικών δυνάμεων της περιφέρειας και στη διαπλοκή ενός «μεταπρατικού και αεριτζίδικου κεφαλαίου με πολιτικές δυνάμεις».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ υπεραμύνθηκε της ανάγκης να συγκροτηθεί ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, «στα πλαίσια της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, με ευρύτητα σκέψης, χωρίς αγκυλώσεις, λαϊκισμούς και πρωτοκαθεδρίες» ενώ ισχυρίστηκε ότι «προϋπόθεση άσκησης της εξουσίας είναι η πλατιά λαϊκή στήριξη και όχι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις λαϊκής μειοψηφίας που κατασκευάζονται μέσα από καλπονοθευτικούς νόμους».

Ο Δημήτρης Τσοβόλας επανήλθε στην πρόταση για τη συγκρότηση ενός 3ου προοδευτικού πόλου εξουσίας, «σαν απάντηση στο νεοφιλελευθερισμό και το νεοταξικό δικομματισμό», καλώντας ουσιαστικά σε συσπείρωση γύρω από ένα ακόμα πόλο διαχείρισης και αναπαραγωγής του συστήματος, αφού η βάση της κριτικής του προέδρου του ΔΗΚΚΙ άφησε ανέγγιχτη την ουσία της ασκούμενης πολιτικής και περιορίστηκε σε φραστική καταδίκη της κακοδιαχείρισης από την πλευρά της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ