Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΖΑΝΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Σοβαρότατες οι ελλείψεις - μεγάλα τα χρέη

Επίσκεψη στο νοσοκομείο πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από παλαιότερη κινητοποίηση του προσωπικού του νοσοκομείου
Από παλαιότερη κινητοποίηση του προσωπικού του νοσοκομείου
Οι σοβαρές ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό σε κρίσιμους τομείς, όπως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και στα χειρουργεία, σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, αλλά και σε επαρκή χρηματοδότηση, αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Τζάννειο νοσοκομείο Πειραιά, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων και με τους ίδιους τους εργαζόμενους. Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συγγενείς των ασθενών επισήμαναν τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν από την εμπορευματοποίηση, στην οποία οδηγεί η κυβέρνηση το χώρο της Υγείας.

Αυτή τη στιγμή, ο τομέας καθαριότητας και η φύλαξη του νοσοκομείου έχουν ήδη περάσει σε ιδιώτες, ενώ εικόνα διάλυσης παρουσιάζει και ο τομέας εστίασης.

Κι ενώ γύρω στις 20 Οκτώβρη ετοιμάζεται η σταδιακή μεταφορά του Παιδιατρικού Κέντρου στο νέο κτίριο, υπάρχουν ακόμα άλυτα ζητήματα με κυρίαρχο την έλλειψη προσωπικού αλλά και τον εφοδιασμό του με νέο τεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Χαρακτηριστικός για τις άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι είναι ο χώρος της μισθοδοσίας, όπου πέντε εργαζόμενοι μοιράζονται ένα χώρο πέντε τετραγωνικών μέτρων.

Μεγάλα, όμως, είναι και τα οικονομικά προβλήματα του νοσοκομείου αφού, σύμφωνα με τον διοικητή, ο Οίκος του Ναύτη χρωστάει στο νοσοκομείο από πέρσι τον Ιούλη 2.925.000 ευρώ, ενώ το ΙΚΑ χρωστάει 3.000.000 ευρώ. Ετσι το νοσοκομείο αναγκάζεται, από την πλευρά του, να χρωστάει σε προμηθευτές του μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Οίκος του Ναύτη χρωστάει στο άλλο μεγάλο νοσοκομείο του Πειραιά το «Μεταξά» 3.995.000.000 ευρώ και το ΙΚΑ 5.500.000 ευρώ. Τα χρέη αυτά αποκαλύπτουν τη δραστική μείωση των κοινωνικών παροχών, στην οποία προέβη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στον ζωτικής σημασίας τομέα της Υγείας.

Από την πλευρά τους τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ επανέλαβαν την πάγια θέση του ΚΚΕ για δημόσια και δωρεάν Υγεία και επισήμαναν την ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο και να εφοδιαστεί με όλο τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό.

«Η κυβερνητική πολιτική με τη στήριξη και της ΝΔ, τόνισε ο Γιώργος Τούσσας, με βασικό άξονα το χτύπημα των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ιδιωτικοποιεί το δημόσιο αγαθό της υγείας». Αυτά, πρόσθεσε πρέπει να αποτελούν συμπεράσματα για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία αλλά και γενικότερα όλου του λαού, ο οποίος πρέπει να πάρει μέρος στους καθημερινούς αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και με την ψήφο του να καταδικάσει την πολιτική τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ