Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Συγκεντρώσεις σήμερα σε Αθήνα και Πειραιά

Χαρακτηριστικά συνολικής απάντησης στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης παίρνουν εκ των πραγμάτων οι σημερινές συγκεντρώσεις σωματείων και εργαζομένων, που διοργανώνονται από το ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Πειραιά, μετά και τις χτεσινές κυβερνητικές εξαγγελίες. Ετσι σήμερα οι εργαζόμενοι της Αθήνας και του Πειραιά καλούνται να δώσουν μαζικό «παρών» στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στο Καλαμάκι στις 7 μ.μ. και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή. Να δώσουν αποφασιστική, μαζική, ταξική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης, πλουτοκρατίας, Ευρωπαϊκής Ενωσης και να διεκδικήσουν ικανοποίηση σε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Με χτεσινή ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει ότι σε καθημερινή βάση οι εξαγγελίες και αποφάσεις της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την επιμονή της σε μέτρα που αυξάνουν την κερδοσκοπία των καπιταλιστών και λεηλατούν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αναφερόμενη ειδικότερα στις κατευθύνσεις της πολυδιαφημισμένης «Χάρτας Σύγκλισης», σημειώνει ότι δεν είναι παρά μπούσουλας των επόμενων βάρβαρων επιθέσεων του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Είναι η συμμόρφωση της κυβέρνησης με τη στρατηγική της Λισαβόνας που έχουν αποφασίσει οι «15», με στόχο η οικονομία της ΕΕ να γίνει πιο «ανταγωνιστική». Είναι, δηλαδή, εργαλείο για την επίτευξη των πλέον σκληρών αντεργατικών - αντιλαϊκών επιλογών.

Σ' αυτά τα πλαίσια, συνεχίζει η Γραμματεία, το τελευταίο διάστημα κυβερνητικά στελέχη όλο και πιο κυνικά επιβεβαιώνουν ότι βασικοί οργανισμοί όπου συγκεντρώνεται τεράστιο τμήμα από πλούτο που παράγει η εργατική τάξη, όπως ΟΑΕΔ, ΙΚΑ κλπ. θα αξιοποιηθούν ακόμα πιο απροκάλυπτα για την ανακατανομή περισσότερου πλούτου υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

Ετσι, τονίζει, ο ΟΑΕΔ προσφέρει κονδύλια και ανέργους στους εργοδότες αντί να διασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση του ανέργου για την οποία ευθύνεται κυβέρνηση και εργοδότες, ενώ το ΙΚΑ όχι μόνο δε ζητά τα παρακρατημένα και κλεμμένα τρισεκατομμύρια, αλλά συζητούν την πλήρη απαλλαγή των εργοδοτών.

Να δώσουν μαζική, μαχητική, αποφασιστική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καλεί τους εργαζόμενους με χτεσινή της ανακοίνωση και η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή.

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ καλούν όλους τους εργαζόμενους ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Συντονιστικό Σωματείων ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ