Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οξύνονται τα προβλήματα σε κάθε χώρο δουλιάς

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τα Διοικητικά Συμβούλια Εργατικών Σωματείων

Αργά χτες το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συναντήθηκε με τα Διοικητικά Συμβούλια σωματείων της πόλης, παρουσία των βουλευτών Α. Τζέκη και Γ. Χουρμουζιάδη και στελεχών του Κόμματος από την Οργάνωση της Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα ΔΣ του Συνδικάτου Επαγγελματιών Οδηγών Μακεδονίας- Θράκης, του Συνδικάτου Οδηγών Φορτηγών Σκυροδέματος «Μέγας Αλέξανδρος», από τα Σωματεία Εργαζομένων στην ΑΓΝΟ, στη ΒΑΛΚΑΝ, στη ΦΛΩΡΙΝΑ-ΧΩΝΑΙΟΣ και στην ΕΛΛΕΝΙΤ, από το Σωματείο Συμβασιούχων στην ΕΡΤ ΑΕ, το Συνδικάτο Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θράκης «Μακεδών», καθώς και μέλη της Τοπικής Διοικούσας του Συνδέσμου Τυφλών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσίασαν στην Αλέκα Παπαρήγα τα προβλήματα των κλάδων τους, επισημαίνοντας παράλληλα τη μεγάλη συμπαράσταση των βουλευτών και των στελεχών του Κόμματος στην υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Κοινή ήταν η διαπίστωση όλων των συνδικαλιστών ότι τα προβλήματα σε κάθε χώρο δουλιάς οξύνονται για τους εργαζόμενους χρόνο με το χρόνο. Από τους εξευτελιστικούς μισθούς των οδηγών, την έλλειψη ελέγχων για την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών και τα εξαντλητικά ωράρια, έως τις μαζικές απολύσεις στην ΑΓΝΟ μετά την πώλησή της στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους απλήρωτους για πάνω από 12 μήνες εργαζόμενους στη ΦΛΩΡΙΝΑ-ΧΩΝΑΙΟΣ, όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η επίθεση του κεφαλαίου εντείνεται, με θύματα τους εργαζόμενους που προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των ανέργων και δίνουν τη μάχη της επιβίωσης σε καθεστώς εργοδοτικής τρομοκρατίας και εργασιακής ανασφάλειας.

Από την πλευρά του Κόμματος η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να ανεβάσουν τον πήχη των απαιτήσεών τους και να διεκδικήσουν, πέρα από τα άμεσα μέτρα ανακούφισης, τη συνολική ανατροπή της πολιτικής που χτυπάει τους εργαζόμενους και εξασφαλίζει υπερκέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο. «Θεωρούμε ότι αυτή η πολιτική, ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, πρέπει να δεχτεί μεγαλύτερη αμφισβήτηση, πρέπει να σας φοβηθούνε, γιατί αν δεν υπάρξει αγωνιστική αντιστροφή της πορείας τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα για τους εργαζόμενους», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ