Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαριστική βολή για το ΙΚΑ η μείωση των εισφορών

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

Ενα ακόμα ισχυρό και ύπουλο χτύπημα σε βάρος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ότι ετοιμάζει η κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις για μείωση των εργοδοτικών εισφορών σ' αυτό. Ανάλογη μείωση, σημειώνει, προαναγγέλλεται και για τις εισφορές σε ΟΑΕΔ, Εργατική Εστία, Εργατική Κατοικία, οι κρατήσεις των οποίων γίνονται μέσω του ΙΚΑ.

«Αποβλέπουν στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και του λεγόμενου "μη μισθολογικού κόστους" όπως απαιτούν οι εργοδότες και επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση» σημειώνει η Ομοσπονδία και τονίζει ότι το πρώτο που «βγάζει μάτι» στις ανακοινώσεις του αρμόδιου υφυπουργού είναι, ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη της απαλλαγής των εργοδοτών και της επαναλαμβανόμενης επιδότησης των επιχειρήσεων. Στα πλαίσια αυτά, σημειώνει, μόλις πριν δύο χρόνια με το νόμο 2874 η κυβέρνηση μείωσε από 13,67% στο 11,67% τις εργοδοτικές εισφορές (ποσοστό περίπου 14,6%) για όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους και για μισθούς μέχρι 200.000 δραχμές.

Η κυβέρνηση με την απόφασή της αυτή έρχεται να ικανοποιήσει την απαίτηση των βιομηχάνων, επισημαίνει η Ομοσπονδία και σημειώνει, ότι από πρώτους υπολογισμούς, η μείωση θα δώσει τη χαριστική βολή στο ΙΚΑ αφού θα χάσει 428 δισ. δραχμές ή 1.260.000.000 ευρώ που θα πάνε στις τσέπες των εργοδοτών. Κατά συνέπεια, καταλήγει η Ομοσπονδία, η κατεύθυνση για συνολική μείωση των εργοδοτικών εισφορών σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ασφάλισης είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. Υπηρετεί το στόχο για οριστική απαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου αλλά και του κράτους, από την ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την υγεία, την πρόνοια. Είναι αυτό που είπε παλιότερα ο Κ. Σημίτης ότι ο εργαζόμενος θα είναι υπεύθυνος για την υγεία του, τη στέγασή του και τη σύνταξή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ