Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Καλύτερος διαχειριστής της «Χάρτας»

Την παραμικρή διαφωνία δεν εξέφρασε για τους στόχους και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της «Χάρτας Σύγκλισης» ο Κ. Καραμανλής. Το μόνο που τον απασχολεί είναι πώς θα δείξει ότι ο Κ. Σημίτης είναι αναξιόπιστος διαχειριστής της και άρα, σύμφωνα με την αμείλικτη λογική του δικομματισμού, αυτός θα είναι καλύτερος.

Ουσιαστικά, ο πρόεδρος της ΝΔ αναγνώρισε ότι η «Χάρτα Σύγκλισης» αποτελεί και δικό του «μπούσουλα» και «επιχειρηματικό σχέδιο» για την επόμενη τετραετία, επιβεβαιώνοντας πως υιοθετεί τον πρωθυπουργικό χαρακτηρισμό ότι πρόκειται για «εθνικό στόχο». Στην απάντηση που έδωσε, αμέσως μετά τις χτεσινές εξαγγελίες του Κ. Σημίτη παίζοντας στο παιχνίδι της εντυπωσιοθηρίας, επικέντρωσε στο να πείσει ότι «οι Ελληνες και οι Ελληνίδες δεν εμπιστεύονται τον κ. Σημίτη», όπως ευθέως είπε. «Ο κ. Σημίτης ξαναδιάβασε σήμερα τις προγραμματικές δηλώσεις του 2000. Υπόσχεται ότι, μέχρι το 2008, θα υλοποιήσει όλα εκείνα, που, σύμφωνα με τις τότε δεσμεύσεις του, θα έπρεπε ήδη να ήταν πραγματικότητα», σχολίασε.

Επιχειρώντας να στηρίξει τον ισχυρισμό του ότι η «Χάρτα Σύγκλισης» είναι «τεκμήριο αναξιοπιστίας» του Κ. Σημίτη επικαλέστηκε τις γνωστές «δεσμεύσεις» του πρωθυπουργού το 2000, οι οποίες βέβαια δεν υλοποιήθηκαν. Ανέφερε ότι το 2000 ο Κ. Σημίτης δεσμευόταν ότι το 2004, η χώρα μας θα έχει προσεγγίσει το 80% του ΑΕΠ της ΕΕ. «Το ίδιο, συνέχισε, υπόσχεται και σήμερα, αλλά για το 2008. Αυτό που αφήνει πίσω του ο κ. Σημίτης είναι μια Ελλάδα μόλις στο 67,8% του μέσου κοινοτικού ΑΕΠ». Στο ίδιο μήκος κύματος, αναφέρθηκε στους ανεκπλήρωτους στόχους της κυβέρνησης στον πληθωρισμό, στη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας, στο δίκτυο ενάντια στη φτώχεια, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την ολοκλήρωση της Εγνατίας, της ΠΑΘΕ, της Ιόνιας Οδού και του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Περνώντας στην αντεπίθεση εμφάνισε δικαιωμένη τη θέση του για την «κοινωνική πολιτική» επισημαίνοντας ότι «είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που δηλώνει - συμφωνώντας μαζί μας - ότι κοινωνική πολιτική, χωρίς πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη, δε γίνεται». Και κατέληξε, επαναλαμβάνοντας ότι «ο κ. Σημίτης σήμερα ομολόγησε την αποτυχία του. Ξαναμοιράζει τώρα τις ίδιες χιλιοειπωμένες υποσχέσεις. Τάζει τα πάντα στους πάντες. Κινδυνολογεί και καλλιεργεί εκβιαστικά διλήμματα... Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες δεν τον εμπιστεύονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ