Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου και διαχείρισης της φτώχειας

Το Τμήμα Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη «Χάρτα Σύγκλισης» σημειώνει:

«Τα μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου (επιδοτήσεις, μείωση της φορολογίας, ιδιωτικοποιήσεις και απελευθέρωση των αγορών) και τα γνωστά επαναλαμβανόμενα μέτρα διαχείρισης της φτώχειας, που αυτή η αντιλαϊκή πολιτική δημιούργησε, αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα βαφτίζει "Χάρτα σύγκλισης". Σύγκλιση της φτώχειας, σύγκλιση στην αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων, που σαν οδοστρωτήρας εφαρμόζονται στο σύνολο της ΕΕ.

Μέτρα με έντονο προεκλογικό χαρακτήρα και τα οποία εντάσσονται στον ανταγωνισμό της κυβέρνησης με τη ΝΔ για το ποιος θα εξαπατήσει, θα εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα.

Η "Χάρτα σύγκλισης" είναι η συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία βασίζεται στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου μέσα από την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου πρέπει να γυρίσουν την πλάτη τους στα κόμματα που με την πολιτική τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, σε αυτούς που προσπαθούν να εξωραΐσουν και να διαχειριστούν το σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ