Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φορτηγό πλοίο εμβόλισε αλιευτικό

Τυχεροί στην ατυχία τους στάθηκαν πέντε ψαράδες από την Ικαρία, που πρόλαβαν να πέσουν στη θάλασσα, την ώρα που το φορτηγό πλοίο "Νατάλεμαρ" σκαρφάλωνε στο... αλιευτικό τους.

Η τράτα "Σπύρος Ηλιού" τσακίστηκε χτες στις 8.00 το πρωί όταν την εμβόλισε 2,5 μίλια ανοιχτά της Σάμου το φορτηγό πλοίο, με σημαία Σαν Λορέντζο, που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια από τη Λεμεσό της Κύπρου με προορισμό το Μπουρκάς της Βουλγαρίας. Στο σκάφος επέβαιναν τα αδέλφια Νίκος, Κώστας, Ανδρέας και Στέλιος Σκλάβος και ο Ανδρέας Μητσάτσος.Μαζί τους, ευτυχώς, είχε ξεκινήσει από τους φούρνους Ικαρίας για ψάρεμα στις 7.00 το πρωί ένα ακόμα αλιευτικό, το "Αγιος Μηνάς", που ακολουθούσε το "Σπύρος Ηλιού" και περισυνέλεξε τους ναυαγούς.

Την ίδια ώρα το φορτηγό πλοίο συνέχιζε την πορεία του, χωρίς να προσφέρει βοήθεια στο ναυάγιο που προκάλεσε και σταμάτησε μόνο όταν ειδοποίησε το αλιευτικό "Αγιος Μηνάς". Στην περιοχή έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού, ενώ συνελήφθη ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του φορτηγού, όλοι αλλοδαποί, που κρατούνται στο Λιμεναρχείο Σάμου και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ