Τρίτη 2 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Πρώτη δύναμη, για πρώτη φορά στην ιστορία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας!

Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί με την ψήφο τους γυρίζουν σελίδα στη μεγαλύτερη Ομοσπονδία του Δημοσίου

Με την ανάδειξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» σε πρώτη δύναμη στη ΔΟΕ, για πρώτη φορά στην υπερεκατοντάχρονη ιστορία της Ομοσπονδίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 93ης Γενικής Συνέλευσης.

«Από αύριο κιόλας η δύναμη αυτή θα κατατεθεί στον αγώνα, στη συσπείρωση και την ενότητα όλου του κλάδου!», τονίζει η ΑΣΕ, που σε όλη τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ανέδειξε τα μεγάλα και καθημερινά ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Μετέφερε τις αγωνίες και τον παλμό του κλάδου, την ανάγκη και δυνατότητα για ένταση των διεκδικήσεων όχι μόνο για την απόκρουση της επίθεσης αλλά για τη διεκδίκηση και διεύρυνση των σύγχρονων δικαιωμάτων.

Για μια Ομοσπονδία, για το Συνέδριο της οποίας ψήφισαν πάνω από 50.000 εκπαιδευτικοί, σε σύνολο 495 αντιπροσώπων, η ΑΣΕ έλαβε 131 ψήφους, ποσοστό 26,5%, κατακτώντας 3 έδρες στο ΔΣ της ΔΟΕ. Τα αντίστοιχα αποτελέσματα το 2022 ήταν 106 ψήφοι (22%) και 2 έδρες. Στις 8 Ιούλη, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στις εκλογές για αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ, η ΑΣΕ πήρε 135 ψήφους εκλέγοντας 36 αντιπροσώπους. Στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκε ο απολογισμός και ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα και μεταξύ των αποφάσεων που πάρθηκαν ήταν η συνέχιση του αγώνα που δίνει ο κλάδος ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση».

Τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΔΟΕ
Τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΔΟΕ
«Το μεγάλο βήμα έγινε!», τόνιζε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» δίνοντας τον τόνο της επόμενης μέρας και σημειώνοντας:

«Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί με την ψήφο τους γυρίζουν σελίδα στη μεγαλύτερη Ομοσπονδία του Δημοσίου!

Είναι οι χιλιάδες συνάδελφοι που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έσκυψαν το κεφάλι και πάλεψαν για τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης για υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση του σχολείου!

Είναι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που θέλουν και χρειάζονται ένα κίνημα που θα ενώνει ολόκληρο τον κλάδο, που θα διεκδικεί ανυποχώρητα την ικανοποίηση των αναγκών του και δεν θα υποχωρεί μπροστά στα εμπόδια που βάζει η εκάστοτε κυβέρνηση!

Αυτή η θέληση εκφράστηκε και στην 93η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, με την ανάδειξη της ΑΣΕ σε πρώτη δύναμη, μαζί με ένα σαφές, δυνατό και ηχηρό μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και "εντολή" για κλιμάκωση του αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!

Η άνοδος σε ψήφους, ποσοστό, έδρες της ΑΣΕ δίνουν νέα "πνοή" στην Ομοσπονδία, δίνουν δύναμη για να πάρουν οι εκπαιδευτικοί την κατάσταση στα χέρια τους, για ακόμα πιο μαζικούς αγώνες για το σχολείο και τη ζωή που δικαιούμαστε! Από αύριο κιόλας η δύναμη αυτή θα κατατεθεί στον αγώνα, στη συσπείρωση και την ενότητα όλου του κλάδου!Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, δύσκολος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος...».

Μήνυμα από τους αυριανούς δασκάλους και νηπιαγωγούς

«Ως αυριανοί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, οι αυριανοί σας συνάδελφοι, οι αυριανοί υποψήφιοι με την "Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών" (ΑΣΕ) στους Συλλόγους των εκπαιδευτικών, νιώθουμε μεγάλη χαρά και περηφάνια για την πρωτιά της ΑΣΕ στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ)», σημειώνουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ.

«Οπως έλεγε και ο μεγάλος παιδαγωγός Δημήτρης Γληνός, "η εργασία του δασκάλου, κάθε εκπαιδευτικού δεν ετοιμάζει το σήμερα παρά το αύριο". Για αυτό από αύριο θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί σας, φοιτητές και εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί για το σχολείο και τη μόρφωση που έχουν ανάγκη οι μαθητές μας!

Με την ΑΣΕ στο τιμόνι της ΔΟΕ οι αυριανοί εκπαιδευτικοί θα μπορούμε να σταθούμε όρθιοι απέναντι σε κυβερνήσεις και υπουργεία!», σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, αυξάνοντας τις δυνάμεις της(2024-07-05 00:00:00.0)
Με αυξημένες δυνάμεις και στο 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ(2024-07-02 00:00:00.0)
Να δυναμώσει το ρεύμα καταδίκης των ηλεκτρονικών εκλογών(2022-10-20 00:00:00.0)
Αυξησε τις δυνάμεις της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στην ΟΛΜΕ(2022-07-06 00:00:00.0)
Συναντήσεις ΟΛΜΕ - ΔΟΕ με την υφυπουργό Παιδείας(2022-06-28 00:00:00.0)
Ελιγμοί μετά τη μαζική συμμετοχή στην απεργία - αποχή για την «αξιολόγηση»(2021-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ