Τρίτη 2 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Οξυμένα τα προβλήματα σε Ανατολική και Δυτική Αττική

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ είχε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, για τα οξυμένα πρόβλημα των εργαζομένων και των επιβατών σε Ανατολική και Δυτική Αττική, όπου η συγκοινωνία έχει ιδιωτικοποιηθεί και την έχει αναλάβει κοινοπραξία των ΚΤΕΛ, πραγματοποίησε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ απαίτησε από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ να αποδίδονται στην ώρα τους οι μισθοί των εργαζομένων, καθώς η καθυστέρηση είναι μόνιμη, ενώ η αγωνία των εργαζομένων για τις θέσεις εργασίας τους είναι καθημερινή, αφού η τωρινή κοινοπραξία τις επόμενες βδομάδες σταματά και το συγκοινωνιακό έργο δίνεται σε άλλο πάροχο.

Απέναντι σε αυτά τα προβλήματα, το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους του ΚΤΕΛ Αττικής και των υπόλοιπων ΚΤΕΛ οι οποίοι τώρα εργάζονται στις αστικές συγκοινωνίες, μετά την ανάληψη του έργου από τον νέο πάροχο;

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση των οδηγών για το μέλλον τους. Είναι μεγάλες οι ευθύνες της διοίκησης του ΟΑΣΑ και της κυβέρνησης.

Αίτημα των εργαζομένων είναι να συνεχίσουν να εργάζονται με τα δικαιώματά τους στον νέο πάροχο για όσο διάστημα έχουν παραχωρηθεί οι γραμμές του ΟΑΣΑ στα ΚΤΕΛ. Να σταματήσουν οι εκβιασμοί, τα "φύγε μόνος σου χωρίς αποζημίωση, χωρίς δικαιώματα, για να σε ξαναπάρουμε στη νέα εταιρεία"».

Το ΠΑΜΕ ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ να παρέμβει τώρα χωρίς καμία καθυστέρηση, αλλά και να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ που αναλαμβάνουν το έργο, παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων.

Στη συνάντηση τέθηκε επίσης το ζήτημα της ασφαλείας των οχημάτων, καθώς από καταγγελίες εργαζομένων και αυτοψία συνδικαλιστών σε αμαξοστάσιο διαπιστώθηκε ότι τα οχήματα είναι σε άθλια κατάσταση: Χωρίς φώτα πορείας, χωρίς κλιματισμό, στάζουν λάδια οι κινητήρες στους δρόμους, σωρεία μηχανικών βλαβών. Και ενώ οι οδηγοί τα αναφέρουν αυτά, το ΚΤΕΛ Αττικής αδιαφορεί.

Ακόμα και για το λεωφορείο που πήρε φωτιά πριν λίγες μέρες στην Αγία Παρασκευή, ο οδηγός είχε ενημερώσει την προηγούμενη μέρα ότι υπάρχει κίνδυνος, η εργοδοσία όμως συνέχισε να το δρομολογεί αντί να το αποσύρει και να το επισκευάσει.

«Για όλα τα παραπάνω ζητήματα η διοίκηση του ΟΑΣΑ, παρά τα μεγάλα λόγια, δεν πήρε καμία ουσιαστική θέση ούτε για τις θέσεις εργασίας και την αγωνία των εργαζόμενων, αλλά ούτε και για την προστασία των επιβατών», σημειώνει το ΠΑΜΕ και καταλήγει:

«Το ΠΑΜΕ και τα εργατικά συνδικάτα θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους οδηγούς για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, την οργάνωση της πάλης στον αγώνα για το ωράριό τους, για την καταβολή του μισθού τους, και στην καθημερινή τους προσπάθεια για ασφαλή οχήματα.

Ούτε να τους περάσει σαν σκέψη σε ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ ότι τους εργαζόμενους οδηγούς, που δούλευαν 16 ώρες στο τιμόνι, θα τους πετάξουν τώρα στον δρόμο».

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στη ΣΤΑΣΥ

Κάλεσμα στην παράσταση διαμαρτυρίας που γίνεται την Πέμπτη 4 Ιούλη στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΣΤΑΣΥ (Αθηνάς 67) απευθύνει προς όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης η παράταξη της ΔΑΣ, καθώς σε λίγες μέρες πρόκειται να απολυθούν οι πρώτοι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ