Πέμπτη 4 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαδηλώνουν στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για μέτρα αντιπυρικής προστασίας

Σήμερα στις 7.30 μ.μ., μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατ. Αττικής

Σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας διαδηλώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής, μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, απαιτώντας άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.

Στην κινητοποίηση καλεί και η ΟΓΕ, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν ανεχόμαστε να καταστρέφεται ο δασικός πλούτος της Αττικής, το φυσικό περιβάλλον, να τίθεται σε κίνδυνο το βιος των λαϊκών οικογενειών, η ποιότητα της ζωής τους και η ίδια η ζωή τους. Επιστρέφουμε ως απαράδεκτες τις αναφορές στην "ατομική ευθύνη", στα "ακραία καιρικά φαινόμενα" και τις δικαιολογίες της "κλιματικής αλλαγής και κρίσης"».

Δεν είναι μοιραίο, επισημαίνει η ΟΓΕ, «να καίγονται κάθε καλοκαίρι κατοικημένες περιοχές και δασικές εκτάσεις, όπως φέτος στην Αττική, στην Κω, στη Χίο και αλλού. Είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, των τραγικών ελλείψεων σε μέσα και προσωπικό όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, της ανυπαρξίας ενός ολοκληρωμένου σύγχρονου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή κάθε άλλου φυσικού φαινομένου».

Επίσης, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) χαιρετίζει την πρωτοβουλία και σημειώνει ότι με την κινητοποίηση «απαιτούμε να παρθούν από την κυβέρνηση, έστω και τώρα που η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει, τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μας, για την προστασία του δασικού πλούτου της Αττικής, που η καταστροφή του κοστίζει στην ποιότητα ζωής μας».

Εξάλλου, μια σειρά σωματεία και φορείς έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και όλοι μαζί καλούν σε μαζική συμμετοχή σήμερα το απόγευμα τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Αττικής. Δυναμικών «παρών» αναμένεται να δώσουν σωματεία και μαζικοί φορείς από περιοχές που κυριολεκτικά είναι κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές. Ενδεικτικά, συμμετέχουν η Ενωση ΕΒΕ Ασπροπύργου, ο Σύλλογος Γυναικών Ασπροπύργου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, τονίζοντας ότι «δεν ανεχόμαστε άλλο να μετατρέπεται καθημερινά ο Ασπρόπυργος σε "θάλαμο αερίων"». Συμμετέχουν επίσης σωματεία και φορείς από δήμους που βρίσκονται στους πρόποδες της Πάρνηθας (το Μενίδι και τη Φυλή), όπως: Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Παράρτημα Αχαρνών - Φυλής), Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», Σύλλογος Γυναικών Αχαρνών, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Φυλής, Σύλλογος Γυναικών Ανω Λιοσίων, Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (Παράρτημα Αχαρνών - Φυλής), Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών.

Για τη σημερινή κινητοποίηση δρομολογούνται πούλμαν ως εξής:

- Κόκκινος Μύλος, 6.45 μ.μ. από τριγωνική πλατεία

- Μενίδι, 6.30 μ.μ. από πλατεία Καράβου

- Ολυμπιακό Χωριό, 6.15 μ.μ. από Κακλαμανάκη 21

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεσηκωμός - Ολοι στην κινητοποίηση στις 31 Γενάρη στον Ασπρόπυργο(2024-01-24 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός ενάντια στο έγκλημα της χωματερής(2021-03-11 00:00:00.0)
Κινητοποίηση τη Δευτέρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη(2020-07-04 00:00:00.0)
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στον νέο ΧΥΤΑ(2019-10-26 00:00:00.0)
Διεκδικούν το κλείσιμο της χωματερής της Φυλής(2018-06-06 00:00:00.0)
Πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης(2018-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ