Σάββατο 4 Ιούλη 2020 - Κυριακή 5 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κινητοποίηση τη Δευτέρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Κάλεσμα στους εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη Δευτέρα 6 Ιούλη στη 1 μ.μ. απευθύνουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα με έδρα την Αττική,«για να απαντήσουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, να επιβάλει σιγήν ιχθύος μπροστά στα αντεργατικά μέτρα που παίρνει και προετοιμάζει», όπως αναφέρουν.

«Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου! Δε θα γίνουν οι διαδηλώσεις βόλτες του "νόμου" και του "αστυνόμου"!», ξεκαθαρίζουν στο κάλεσμά τους. «Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα. Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και στο περιεχόμενο των αγώνων τους».

Στην κινητοποίηση καλούν οι Ομοσπονδίες που καταγγέλλουν το νομοσχέδιο (βλ. διπλανό θέμα), το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και πλήθος συνδικάτων με έδρα την Αττική: Τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Εργαζομένων στο Φάρμακο, Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, Εργαζομένων στον Ιματισμό - Δέρμα, η Ενωση Λογιστών και Ελεγκτών Αττικής, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ), η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα Συνδικάτα Εργαζομένων Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, Εργαζομένων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών (ΣΕΤΤΑ), Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής, Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, τα Σωματεία Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Εργαζομένων Ενέργειας, Εργαζομένων Ειδικής Αγωγής, τα Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Ειδυλίας, Περάματος, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Λυκόβρυσης, τα Σωματεία Τύπου και Χάρτου, Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Αττικής, Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ, Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΣΕΑΔΑ), Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Προσωπικού ΕΥΔΑΠ.

Καλούν επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών - Εμπόρων Δήμου Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ