Σάββατο 4 Ιούλη 2020 - Κυριακή 5 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητική φιέστα για το Ελληνικό

Φιέστα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό έστησε την Παρασκευή η κυβέρνηση, παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.

Εγκαινιάζοντας την έναρξη των εργασιών (η πρώτη φάση τους προβλέπει την κατεδάφιση κτιρίων της «Ολυμπιακής»), ο πρωθυπουργός επανέλαβε τα χιλιοειπωμένα παραμύθια για τις «χιλιάδες θέσεις εργασίας» που θα δημιουργηθούν με την «εμβληματική επένδυση», υποσχόμενος ότι «ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης» και τάζοντας γενικώς ...λαγούς με πετραχήλια, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στην Εστίαση και σε συναφείς υπηρεσίες βιώνουν τις συνέπειες της «μονοκαλλιέργειας» στην οικονομία τους και της ανάπτυξής της.

Παραπέρα, ισχυρίστηκε ότι η «σύγχρονη ανάπτυξη» περνά μέσα «από τη δημιουργική ώσμωση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος έρχεται και επενδύει σημαντικά κεφάλαια με το Δημόσιο, το οποίο θέτει το ρυθμιστικό πλαίσιο», στρώνοντας το έδαφος με αντεργατικά μέτρα, δεκάδες «δωράκια» και διευκολύνσεις ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να έχουν εξασφαλισμένη κερδοφορία. Επανέλαβε δε τα περί προσβάσιμου «για όλους τους κατοίκους της Αττικής» χώρου, την ώρα που σχεδιάζουν να κατασκευαστούν εκεί ένα τεράστιο καζίνο, ξενοδοχειακές μονάδες, συνεδριακά κέντρα και άλλες δομές που αφορούν τουρισμό πολυτελείας, αντί να αποδοθεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου στους κατοίκους της Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ