Σάββατο 4 Ιούλη 2020 - Κυριακή 5 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτοβουλίες σωματείων και φορέων
Στα Αγραφα

Με το σύνθημα «Τιμάμε την Ιστορία! Τιμάμε τους νεκρούς ήρωές μας! Υπερασπιζόμαστε τον φυσικό και ενεργειακό πλούτο της χώρας! Φθηνό ρεύμα για όλο το λαό», το Συντονιστικό Αγώνα για τα Αγραφα απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση για την προστασία των Αγράφων, που θα γίνει το διήμερο 4 και 5 Ιούλη. Το πρόγραμμα για την Κυριακή 5 Ιούλη: 10 π.μ. συγκέντρωση στο πέρασμα του Αγ. Νικολάου. 11 π.μ. θα ξεκινήσει η πεζοπορία, με τελικό προορισμό το Μνημείο της Νιάλας. 1.30 μ.μ. συγκέντρωση στο Μνημείο της Νιάλας, που έχει οριστεί ως το κοινό σημείο συνάντησης με όσους θελήσουν να το προσεγγίσουν από άλλες διαδρομές.

Στην Πάτρα

Η δημοτική αρχή Πάτρας και η Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων διοργανώνουν μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση την Κυριακή 5 Ιούλη, στις 9 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου, και πορεία μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου. Αιτήματα της νέας κινητοποίησης είναι η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, η συνέχιση λειτουργίας του προαστιακού και η διαμόρφωση γραμμικού πάρκου στην επιφάνειά της. Σωματεία, σύλλογοι και φορείς της πόλης με ανακοινώσεις τους καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση - συζήτηση για τον συντονισμό του αγώνα ενάντια στην ασύδοτη δράση των ΕΛΠΕ και τη ρύπανση που προκαλεί η δραστηριότητα των επιχειρήσεων του ομίλου στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν σωματεία και φορείς την Πέμπτη 9 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο θεατράκι στον πεζόδρομο του Κορδελιού. Το κάλεσμα απευθύνουν τα Σωματεία Οικοδόμων και Εργαζομένων στα δομικά υλικά και στις κατασκευές, Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης, Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου και η Ομάδα Γυναικών Κορδελιού (μέλη της ΟΓΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ