Σάββατο 4 Ιούλη 2020 - Κυριακή 5 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Νίκος ΓΕΛΑΔΑΣ

Καθηγητής του ΕΚΠΑ, κοσμήτορας Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Η Νέα Δημοκρατία, κατά τα λεγόμενά της, ασπάζεται το φιλελευθερισμό, ο οποίος, σύμφωνα με τις εγκυκλοπαίδειες, είναι μια πολιτική φιλοσοφία ή κοσμοθεωρία, θεμελιωμένη στις ιδέες της ατομικής ελευθερίας και της ατομικής ιδιοκτησίας. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που εισάγει μέτρα για τον περιορισμό ή και την απαγόρευση της συνάθροισης για να μη διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή μιας περιοχής που, κατά τη γνώμη τους, προφανώς, αποτελείται από άτομα. Δηλαδή, το ατομικό δικαίωμα και η ιδιοκτησία ανάγονται σε θέσφατο τα οποία θα αντιτάσσονται στην ομάδα και στην κοινωνία, την οποία όπως και την κοινωνιολογία οι κυβερνώντες τις θεωρούν εν δυνάμει εχθρούς. Γιατί όταν μιλούν για ατομική ελευθερία την ταυτίζουν με την ατομική ιδιοκτησία, το κεφάλαιο και την εκμετάλλευση.

Με λίγα λόγια, αφού η κυβέρνηση έχει ελέγξει την ελευθεροτυπία μέσω της ατομικής ιδιοκτησίας των εφημερίδων και των τηλεοπτικών σταθμών από κεφαλαιοκράτες, ήρθε η ώρα να νομοθετήσουν ότι οι διαδηλώσεις δεν θα γίνονται ή θα διαλύονται, εάν γίνονται, χωρίς άδεια.

Κύριοι, το 2004 χαλάσατε 232 εκατομμύρια ευρώ για την παρακολούθηση του ελληνικού λαού χωρίς επιτυχία (βλέπε ση-φορ-άι, C4i), τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα φιμώσετε τις διαδηλώσεις; Ο φιλελεύθερος συντηρητισμός σας ή ο συντηρητικός φιλελευθερισμός σας;

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει, λέει ο μεγάλος ποιητής μας. Νομίζετε ότι είναι λάθος;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ