Παρασκευή 12 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή (η ψηφοφορία αναμενόταν αργά το βράδυ) το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με το οποίο γίνονται οι απαραίτητες προσαρμογές προς όφελος των ομίλων στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, που διευκολύνει τις μπίζνες, την ίδια στιγμή που δημιουργούνται συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και τα λαϊκά νοικοκυριά στερούνται της δυνατότητας για διακοπές.

Η κυβέρνηση δεν παρέλειψε να το συνοδέψει με τους γνωστούς πανηγυρισμούς για την πορεία του Τουρισμού, τις προσδοκίες για έσοδα και αφίξεις και την τρέχουσα χρονιά. Μάλιστα, η υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε μιζέρια την επισήμανση της δύσκολης πραγματικότητας που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο, ενώ χαρακτήρισε συντεχνίες τα σωματεία και τους φορείς που αντιδρούν.

Για «ελλιπή στρατηγική στον Τουρισμό» έκαναν κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα και στάθηκαν στις αποσπασματικές και φωτογραφικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ξεπερνώντας ωστόσο ότι και αυτές εντάσσονται στην υπαρκτή και χρόνια στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Στρατηγική που έχει μια σειρά από στόχους που και τα άλλα κόμματα επανέλαβαν και δεν αμφισβητούν όπως η «αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ