Σάββατο 13 Ιούλη 2024 - Κυριακή 14 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας για τη φιέστα του

«Κάτω τα χέρια από τα ψυχιατρεία!». Με το σύνθημα αυτό «υποδέχτηκαν» την Παρασκευή το πρωί εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα» και μαζικοί φορείς της Νέας Ιωνίας τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη, ο οποίος πήγε στο Ψυχιατρείο του νοσοκομείου για να κάνει «εγκαίνια» σε ημιτελή έργα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση με το νομοσχέδιό της διαλύει την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση.

Η πρόκληση αυτή, και όλη η φιέστα που στήθηκε από τη διοίκηση και τον υπουργό, πήρε σθεναρή απάντηση από τους εργαζόμενους του «Αγ. Ολγα», οι οποίοι με απόφαση του Σωματείου τους προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία και φορείς της περιοχής, όπως και ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το σύνθημα «Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» ακούστηκε ξανά και ξανά στη διάρκεια της κινητοποίησης, στην οποία η κυβέρνηση έστειλε ισχυρή αστυνομική δύναμη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων.

Την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου του Νοσοκομείου, Δ. Αβραμίδης, ο οποίος διερωτήθηκε «τι ήρθε να εγκαινιάσει ο υπουργός, αφού ακόμα τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί;». «Κόβουν κορδέλες» - πρόσθεσε - την ίδια ώρα που «στο νοσοκομείο υπάρχουν 200 κενές οργανικές θέσεις, με τις 130 να αφορούν υγειονομικούς, ενώ υπάρχουν εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται ρεπό, από 80 μέχρι και 100, τα οποία δεν μπορούν να πάρουν εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης προσωπικού!».

«Το φιλότιμο των εργαζομένων, που κάνουν ό,τι μπορούν για να γιατρεύουν τους ασθενείς, δεν μπορεί να κρύψει τα τεράστια κενά σε προσωπικό», σημείωσε ο Π. Αλέπης και ξεκαθάρισε ότι εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς δεν θα αφήσουν σε «χλωρό κλαρί» αυτούς που ρίχνουν βορά στους ιδιώτες τα δημόσια νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ