Σάββατο 13 Ιούλη 2024 - Κυριακή 14 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
Κινητοποιούνται για το Νοσοκομείο Σερρών

Συγκέντρωση για το Νοσοκομείο Σερρών οργανώνει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών (ΕΝΙΣ) την Πέμπτη 18 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, και καλεί τον λαό και τους φορείς του να συμμετάσχoυν μαζικά. Να μη συμβιβαστούν με τη συνειδητή υποβάθμιση του νοσοκομείου, να απαιτήσουν να σταματήσουν οι μετακινήσεις παθολόγων, να προκηρυχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις, ώστε οι υγειονομικοί να δουλεύουν με ασφάλεια για τους ίδιους και για τους ασθενείς τους. Να αγωνιστούν για ένα νοσοκομείο που θα καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών σε υπηρεσίες Υγείας, δωρεάν και χωρίς αναμονές.

Χωρίς ρεύμα έμεινε για ώρες το «Γεννηματά»

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε από τη 1 τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας βλάβης της ΔΕΗ εξωτερικά του νοσοκομείου.

Το «Γεννηματά» συνεφημέρευε με το ΑΧΕΠΑ. Από τη 1 τα ξημερώματα λειτούργησε με γεννήτρια, η οποία λόγω της πολύωρης διακοπής ξέμεινε από καύσιμα και ανεφοδιάστηκε. Το ΤΕΠ δέχτηκε περιστατικά, όμως περιπτώσεις που έπρεπε να αντιμετωπιστούν χειρουργικά προωθήθηκαν στο ΑΧΕΠΑ, π.χ. ένας πολυτραυματίας. Επίσης, λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης τέθηκε εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ