Σάββατο 13 Ιούλη 2024 - Κυριακή 14 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στις 7 Σεπτέμβρη το μεγάλο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ

«Μείωση ωραρίων, αυξήσεις των μισθών, αυτή είναι η απαίτηση των εργατών!»

Eurokinissi

«Ολοι στο μεγάλο ραντεβού, να υποδεχτούμε όπως αξίζει τους μεταλλεργάτες της ΛΑΡΚΟ, όλες και όλους όσοι διεκδικούν αγωνιστικά ζωή και δουλειά με βάση τις ανάγκες τους. Τώρα είναι η ώρα του οργανωμένου αγώνα, της μαζικής διεκδίκησης, τώρα είναι η ώρα να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες», τονίζουν τα εργατικά Σωματεία που καλούν στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στις 7 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη.

Σε κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα με τίτλο «μείωση ωραρίων, αυξήσεις των μισθών, αυτή είναι η απαίτηση των εργατών», τα Σωματεία αναφέρουν:

«Ο πρωθυπουργός έρχεται στη ΔΕΘ για να επιβεβαιώσει πως όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές ισχύουν στο ακέραιο. Αυτό απέδειξε και η πρεμούρα τους, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές να προχωρήσουν στην καθιέρωση της 6ήμερης εργασίας, να δώσουν άλλη μια απλήρωτη ώρα δουλειάς στα αφεντικά. Ο στόχος είναι να μεγαλώνει συνεχώς ο χρόνος που οι εργάτες θα δουλεύουν τζάμπα για την εργοδοσία, να μεγαλώνει όλο και περισσότερο ο πλούτος που παράγεται και μπαίνει στις τσέπες των λίγων. Αλλωστε, στις "συστάσεις" της Κομισιόν λίγο μετά τις ευρωεκλογές, έσταζε μέλι για τη "θετική πορεία της οικονομίας" στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως πρέπει να τρέξουν και οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις - δωράκια στο κεφάλαιο, τη "συγκρατημένη" αύξηση του μισθολογικού κόστους, δηλαδή τα ψίχουλα που μοιράστηκαν στον λαό, τη "σημαντική αύξηση στρατιωτικών δαπανών" κατά τα πρότυπα της πολεμικής οικονομίας που έχει εξαγγείλει η ΕΕ.

Αυτή είναι η ΕΕ, αυτές είναι οι πολιτικές που ενώνουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Βελόπουλο, όποιους λένε πως αυτό το σάπιο σύστημα μπορεί να γίνει φιλολαϊκό.

Σε αυτές τις δυνάμεις δηλώνουν παρουσία και οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τους εργαζόμενους δεμένους με τα "ρεαλιστικά" αιτήματα της "ανάπτυξης για όλους", των αυξήσεων όσο αντέχει η οικονομία, της ζωής που δεν θα ξεφεύγει από τα όρια που θέτουν τα αφεντικά.

Ολες αυτές οι πολιτικές, οι νόμοι και οι Οδηγίες, έχουν στόχο να εξασφαλίσουν πως η μεγάλη εργοδοσία και στη χώρα μας θα συνεχίσει να βγάζει κέρδη, ακόμα περισσότερα και ακόμα γρηγορότερα από τους ανταγωνιστές της. Αυτοί οι ανταγωνισμοί μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου, το ενδεχόμενο μιας νέας μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης, είναι που διαμορφώνουν πολεμικούς προϋπολογισμούς στις ευρωπαϊκές χώρες, προετοιμάζουν μεγάλους κινδύνους για τους λαούς.

Η απάντηση των εργαζομένων δίνεται ήδη στους χώρους δουλειάς!

Εκεί είναι που μια σειρά αντιλαϊκοί νόμοι γίνονται κουρέλι.

Εκεί είναι που πολλά από τα σχέδια της εργοδοσίας πετιούνται στα σκουπίδια.

Εκεί είναι που ήδη καταγράφονται μεγάλες νίκες, με υπογραφή ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, με κατοχύρωση δικαιωμάτων.

Είναι η ώρα όλοι όσοι αγωνίζονται να βρεθούν μαζί στον δρόμο, να γίνουν ένα ακαταμάχητο ποτάμι διεκδίκησης! Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, οι μεταλλεργάτες της ΛΑΡΚΟ, οι εργάτες του Βαρβαρέσου και της Φιερατέξ, όλοι όσοι σηκώνουν κεφάλι, μαζί με την εργατική τάξη, τα σωματεία της Θεσσαλονίκης, να δώσουμε μήνυμα ελπίδας, πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη!

Γεμίζουμε αισιοδοξία από τις μεγάλες νικηφόρες μάχες, στους οικοδόμους, στο Μέταλλο, στη ΔΕΛΤΑ και σε άλλους χώρους που υπογράφηκαν ΣΣΕ με αυξήσεις, στα Μεταλλεία Χαλκιδικής που πήγε στα σκουπίδια η προσπάθεια να επιβληθεί 10ωρο, στη ΛΑΡΚΟ, που οι εργάτες παραμένουν στα χωριά και στη δουλειά τους κόντρα σε θεούς και δαίμονες».

Τα Σωματεία, μπροστά και στο μεγάλο συλλαλητήριο, οργανώνουν την πάλη τους:

Για υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, που θα κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο.

Για μέτρα που θα προστατεύουν την υγεία του λαού, στη δουλειά, στη γειτονιά, παντού.

Για απεμπλοκή της χώρας μας από τα πολεμικά παιχνίδια στην Ουκρανία, για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες και της χώρας μας.

Για πραγματικά δημόσια και σύγχρονη Υγεία και Παιδεία.

Για να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών, για να μπει φρένο στις αυξήσεις στην Ενέργεια, στο νερό.

«Ενώνουμε τους αγώνες μας, όλοι για έναν και ένας για όλους. Εμείς είμαστε οι πολλοί, εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο. Τώρα είναι η ώρα να σημάνει συναγερμός σε κάθε εργοστάσιο, αποθήκη και κατάστημα!», σημειώνεται στο κάλεσμα, που μέχρι στιγμής υπογράφουν τα σωματεία: Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠ), Οικοδόμων και Εργαζόμενων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης, Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, Τύπου - Χάρτου Κ. Μακεδονίας, Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης, Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βορείου Ελλάδος, Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης - Θεσσαλίας, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδος, Πωλητών Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βορείου Ελλάδος, Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Εργαζομένων «Coca Cola», Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, Υπαλλήλων του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ