Πέμπτη 18 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
80χρονος γιατρός σε εφημερία σε ΜΕΘ!

Η «λύση» που βρήκε η κυβέρνηση για άντληση γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα

Εντονη ανησυχία, αναστάτωση, προβληματισμό και δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Δράμας η είδηση για την πιθανότητα να εργαστεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου 80χρονος συνταξιούχος γιατρός.

Πρόκειται για τον μοναδικό ιδιώτη γιατρό που εκδήλωσε ενδιαφέρον, μετά από πρόσκληση της διοίκησης του νοσοκομείου, να εργαστεί με δελτίο παροχής υπηρεσιών για την κάλυψη των κενών 24ωρης εφημέρευσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ αντέδρασε, εκφράζοντας την πρόθεσή του να παραιτηθεί αν προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης του υπερήλικα γιατρού. Στην πολύπαθη ΜΕΘ της Δράμας, που εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί με δύο μόνιμους γιατρούς, μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα.

Κυβέρνηση και διοίκηση να αφήσουν τους πειραματισμούς και να καλύψουν άμεσα όλα τα κενά με μόνιμες προσλήψεις, απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Κανείς δεν αμφισβητεί τις ιατρικές ικανότητες, τις γνώσεις, την εμπειρία ή την καλή διάθεση του συγκεκριμένου γιατρού να βοηθήσει σε μια δύσκολη κατάσταση. Οταν όμως οι υπάλληλοι με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους απολύονται αυτοδίκαια και συνταξιοδοτούνται, εύλογα γεννιέται το ερώτημα αν στα 80 τους μπορούν να επανέρχονται για να αναλάβουν εκ νέου καθήκοντα σε μια υπηρεσία υποστελεχωμένη, με υπερεφημέρευση και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας».

Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι ότι τέτοιου είδους «λύσεις» που αναζητεί η κυβέρνηση για την κάλυψη των κενών στα δημόσια νοσοκομεία δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά ενδέχεται να έχουν αντίθετα αποτελέσματα. Το Σωματείο θυμίζει μάλιστα ότι ο υπουργός Υγείας μέσω τηλεοπτικής εκπομπής απευθύνθηκε και σε συνταξιούχους τραυματιοφορείς προκειμένου να επιστρέψουν με «μπλοκάκι» στα νοσοκομεία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ