Πέμπτη 18 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
Πρώτη φορά στην Ιστορία νέκρωσε η Λοκρίδα

Ολόκληρη η Λοκρίδα έζησε χθες, μέρα γενικής απεργίας στην περιοχή, συγκλονιστικές αγωνιστικές στιγμές.

Καθολικά και αποφασιστικά η Λοκρίδα απήργησε, με τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές και τον λαό της περιοχής να στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και να δίνουν βροντερό «παρών» στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας.

Στα ΛΑΡΚΟχώρια κανένα μαγαζί δεν άνοιξε, καμία υπηρεσία δεν λειτούργησε.

Στους χώρους δουλειάς, όπως στα ιχθυοτροφεία και στα εργοστάσια της περιοχής, καταγράφηκε σημαντική συμμετοχή στην απεργία, με αρκετούς εργαζόμενους να συμμετέχουν και στη συγκέντρωση.

Σούπερ μάρκετ, μπακάλικα, γραφεία, φούρνοι, ακόμα και τα καφενεία δεν άνοιξαν το πρωί της χθεσινής μέρας.

Αυτοαπασχολούμενοι διαφόρων κλάδων, όπως οι φυσικοθεραπευτές στη Μαλεσίνα, ενημέρωσαν ότι τη μέρα της γενικής απεργίας θα παραμείνουν κλειστοί.

Οι υπηρεσίες του δήμου Λοκρών λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας, κτηνοτρόφοι και αγρότες πήγαν νωρίτερα στα ζώα και στα κτήματά τους για να δώσουν κι αυτοί το «παρών» στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση.

Ο εργαζόμενος λαός της περιοχής έδειξε για άλλη μια φορά ότι ο αγώνας για ανοιχτή ΛΑΡΚΟ είναι και δικός του αγώνας, καθώς τα χωριά της περιοχής ζούσαν από το εργοστάσιο και τώρα βρίσκονται αντιμέτωπα με τον οικονομικό μαρασμό και την ερήμωση. Με τη συμμετοχή του στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση, έδειξε παράλληλα την αποφασιστικότητά του ο αγώνας αυτός να συνεχίσει να είναι και δικός του και σε αυτήν τη νέα φάση. Οτι μπροστά στις δύσκολες μέρες που έρχονται για ολόκληρη την περιοχή, η μόνη απάντηση είναι το δυνάμωμα και η γενίκευση του αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων και του λαού.


«Το κατάστημα παραμένει κλειστό λόγω απεργίας»
«Το κατάστημα παραμένει κλειστό λόγω απεργίας»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ