Πέμπτη 18 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ
«Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας, δεν έχουν δει τίποτα ακόμα»

Μια ακόμα μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον κόμβο του Μαρτίνου

Την ώρα που η μεγάλη απεργία και κινητοποίηση βρισκόταν σε εξέλιξη, μια ομάδα εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αιφνιδιαστικά και αποφασιστικά κινήθηκε προς τον κόμβο του Μαρτίνου, όπου μπήκαν στην Εθνική Οδό, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Την κίνηση αυτή των εργαζομένων ανήγγειλε από το μικρόφωνο της συγκέντρωσης ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Πολίτης, καλώντας τους συγκεντρωμένους να μπουν στα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία και να ενωθούν με τους συναδέλφους τους στην Εθνική Οδό.

Μέσα σε λίγα λεπτά ένα τεράστιο κομβόι οχημάτων ξεκίνησε από τη Λάρυμνα για την Εθνική Οδό, με μια αυτοκινητοπομπή χιλιομέτρων να έχει σχηματιστεί στον δρόμο από τον οικισμό της ΛΑΡΚΟ μέχρι το Μαρτίνο.

Οσοι έφταναν κατά κύματα στον κόμβο του Μαρτίνου, ενώνονταν είτε με αυτούς που βρίσκονταν στο οδόστρωμα και των δύο ρευμάτων της Εθνικής Οδού, είτε πάνω στη γέφυρα του κόμβου, σχηματίζοντας μία νέα μεγάλη συγκέντρωση.

Οταν έφτασαν πια οι περισσότεροι, έκλεισαν και οι είσοδοι και έξοδοι του κόμβου που χρησιμοποιούνταν για την κίνηση των οχημάτων, με αποτέλεσμα να διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία και να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα.

Παρά το μπλοκάρισμα στην Εθνική Οδό, οι οδηγοί που περνούσαν δίπλα από τους εργαζόμενους όχι μόνο δεν εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους, αλλά αντίθετα σχημάτιζαν με τα δάχτυλα το σήμα της νίκης, πατούσαν τις κόρνες των αυτοκινήτων και των φορτηγών, ενώ όταν βρίσκονταν ακινητοποιημένοι κοντά στο μπλόκο των εργατών, ρωτούσαν να μάθουν για τον αγώνα τους και εξέφραζαν τη στήριξή τους.


Τα συνθήματα «κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» και «οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θέλουνε δουλειά, καμίνια - μηχανές να ανάψουν ξανά», ακούστηκαν δυνατά και στην Εθνική Οδό από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους, που παρά την αφόρητη ζέστη παρέμειναν μέσα στον ήλιο για πάνω από μιάμιση ώρα, προσθέτοντας έναν ακόμη μεγάλο σταθμό σε αυτόν τον αλύγιστο αγώνα.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, τα Σωματεία τους και όσοι στέκονται στο πλευρό τους έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση και προς κάθε κατεύθυνση, ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και να πραγματοποιήσουν ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Εδειξαν ότι το αγωνιστικό φρόνημα όχι μόνο παραμένει ψηλά, αλλά υψώνεται ολοένα και περισσότερο.

Αγώνας αντοχής, τεράστια η σημασία της αλληλεγγύης

«Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας, δεν έχουν δει τίποτα ακόμα», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους.

Ο Π. Πολίτης ευχαρίστησε τα Σωματεία και τους φορείς που βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων.

Για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη, που πλέον αποκτά τεράστια σημασία για τις εκατοντάδες οικογένειες που πετιούνται στον δρόμο από την κυβέρνηση.

«Είναι ένας αγώνας αντοχής», τόνισε ο Π. Πολίτης και πρόσθεσε πως τις επόμενες μέρες το Σωματείο θα στήσει στέκια σε κάθε χωριό ενώ την επόμενη βδομάδα θα συζητήσει σε Γενική Συνέλευση την επικαιροποίηση του πλαισίου πάλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουν τον αγώνα για τη δουλειά και την επιβίωση (2024-07-20 00:00:00.0)
Στο «πόδι» για το μεγάλο συλλαλητήριο και την κλιμάκωση του αγώνα (2024-03-23 00:00:00.0)
Με κλιμάκωση του αγώνα για τις δουλειές και τα δικαιώματά τους υποδέχονται το νέο έτος (2022-12-30 00:00:00.0)
Τα ...έψαλαν χτες στην κυβέρνηση και συνεχίζουν τον αγώνα (2022-12-29 00:00:00.0)
Ολη η Στερεά διαδηλώνει σήμερα στη Χαλκίδα για το Ασφαλιστικό και τη ΛΑΡΚΟ! (2020-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ