Πέμπτη 18 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Συνεχίζουμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι, εσείς μας κρατάτε όρθιους!

«Εσείς είστε η κινητήρια δύναμη που μας έχει κρατήσει όρθιους, εσείς μας κρατάτε όρθιους για να συνεχίσουμε», τόνισε στην κεντρική ομιλία έξω από το κουφάρι, όπως κατάντησε το άλλοτε θηρίο της ΛΑΡΚΟ, ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, χαιρετίζοντας τις συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις που βρέθηκαν στη συγκέντρωση, τους φορείς που οργάνωσαν την απεργία στην περιοχή της Λοκρίδας.

Οπως υπογράμμισε, τεσσεράμισι χρόνια η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να κάμψει τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν «ούτε και σήμερα που είμαστε απολυμένοι».

Ανέδειξε ότι αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ είναι σε σύγκρουση με μια στρατηγική επιλογή μεγάλων συμφερόντων, αποφάσεων της ΕΕ. «Κι όμως τους "τζαρτζάρουμε" στα ίσα και τους κοιτάμε κατάματα! Πίσω δεν κάνουμε! Δεκάδες φορές δεν μας πήραν τον συμβιβασμό. Δεν μας τον παίρνουν ούτε και σήμερα, παρόλο που είμαστε απολυμένοι!».

«Δεν θα συναινέσουμε στην ανεργία. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Είμαστε περήφανοι που από συνάδελφοι γίναμε αδέλφια. Κι αυτή την περηφάνια θα την κρατήσουμε γιατί η ζωή συνεχίζεται», υπογράμμισε.

Από το βήμα της συγκέντρωσης κατήγγειλε την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, που οδήγησαν τη ΛΑΡΚΟ στην απαξίωση και την εγκατάλειψη, και σήμερα της βάζουν λουκέτο και πετούν στην ανεργία έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Σχολίασε ακόμα πως τα εκατομμύρια που διαθέτουν για τα «προγράμματα απασχόλησης» των απολυμένων θα μπορούσαν να κρατήσουν τους εργαζόμενους για χρόνια στη δουλειά, στα Μεταλλεία και το εργοστάσιο, όμως στόχος της πολιτικής που εφαρμόζουν είναι να προσφέρει στους ιδιώτες τον ορυκτό πλούτο και τις εγκαταστάσεις της περιοχής. «Και επειδή τους αποκαλύψαμε γίναμε "βαρίδια", γι' αυτό θέλουν να μας εκτοπίσουν», ανέφερε.

Μπαίνουμε σε νέα φάση, θα τα καταφέρουμε!

«Με λάθος ανθρώπους τα βάλανε. Προσαρμόζουμε το πλαίσιο πάλης», ανέφερε και παρουσίασε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων, μέτρα για να μη γίνει ατύχημα στις εγκαταστάσεις, εξασφάλιση του εισοδήματος του προσωπικού, στήριξη των οικογενειών τους με μέτρα όπως απαλλαγή από δάνεια, από φόρους, επιδόματα για τους φοιτητές, εξασφάλιση όσων είναι στα νοσοκομεία κ.ά.

«Από χθες που χάσαμε το πρώτο μεροκάματο, η κυβέρνηση να φροντίσει να βάζει στους λογαριασμούς μας το εισόδημα που είχαμε» τόνισε.

«Δεν εγκαταλείπουμε. Μπαίνουμε σε νέα φάση», διαμήνυσε και ξεκαθάρισε πως το Σωματείο θα συνεχίσει να είναι παρόν σε κάθε χωριό της περιοχής, οργανώνοντας την ηθική και υλική αλληλεγγύη.

«Βγάλτε συμπεράσματα! Συγκρουόμαστε με νόμους, διατάξεις, κανονισμούς. Τα κάναμε όλα κουρελόχαρτα, αυτό που θέλανε δεν τους πέρασε. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε. Το καθυστερήσαμε παραπάνω από όσο είχαν προβλέψει. Και θα συνεχίσουμε, γιατί εμείς ξέρουμε και τον δρόμο της συνολικής ρήξης.

Η προοπτική να μείνουμε εδώ με εξασφαλισμένο το εισόδημα και επαναπρόσληψη δεν είναι ουτοπία, θα γίνει πράξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ