Πέμπτη 18 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
Η αλληλεγγύη δυναμώνει, οι εργάτες πρέπει να αντέξουν και θα αντέξουν!

Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ από τα μεταλλεία στη Βοιωτία και την Εύβοια από τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, πλήθος εργαζομένων, βιοπαλαιστών, νέων, γυναικών, συνταξιούχων από τη Λοκρίδα, από κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, ακόμη και εκπρόσωποι συλλόγων από την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια, από την Αττική, από τα μεταλλεία της Χαλκιδικής, από τα Γιάννενα και πολλές ακόμη περιοχές της χώρας άρχισαν να καταφθάνουν χτες το πρωί με κάθε μέσο στη Λάρυμνα.

Ο κόσμος έφτανε στον χώρο της συγκέντρωσης κατά ομάδες, καθώς η συμμετοχή ήταν τέτοια, που προκάλεσε ουρά αυτοκινήτων. Αρκετοί αναγκάστηκαν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους ακόμη και ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της συγκέντρωσης και να περπατήσουν ακούραστα κάτω από τον καυτό ήλιο μέχρι την πύλη της ΛΑΡΚΟ.

Οι οργανωμένες ομάδες των εργαζομένων που κατέφθαναν ενώθηκαν με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τον λαό της περιοχής, σε μία μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το κουφάρι της άλλοτε εμβληματικής βιομηχανίας που άφησαν πίσω τους τα σχέδια και οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Εκεί, όλοι μαζί ανανέωσαν τους ισχυρούς δεσμούς που δυναμώνουν και γίνονται ακόμη πιο ισχυροί όσο περνάει ο καιρός.

Το «παρών» έδωσαν εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από την Αττική, τα Γιάννενα, τη Βοιωτία, την Πάτρα, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, τη Χαλκιδική κ.ά.

Συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Εύβοιας, Θήβας, Πάτρας, Πειραιά, Χαλκιδικής και των Ομοσπονδιών Μεταλλωρύχων, Φαρμάκου, Οικοδόμων, Συλλόγων Υπουργείου Γεωργίας, Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Χημικής Βιομηχανίας. Ακόμα η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας. Επίσης πλήθος Σωματείων και Φοιτητικοί Σύλλογοι από Αθήνα και Λαμία, Εμπορικοί και Αγροτικοί Σύλλογοι.

Ακόμα οι δήμαρχοι Λοκρών και Καισαριανής.

Ιδιαίτερα διακριτή ήταν η παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, Δ. Κουτσούμπα.

Επίσης παραβρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας».

Είμαστε μαζί σας, μαζί θα συνεχίσουμε

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό από τον Μανώλη Μανώλη, οργανωτικό γραμματέα του Σωματείου των Μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής. «Σας μεταφέρω μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τα αδέρφια σας, τους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής. Τους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής που μετά από 16 μέρες απεργίας καταφέραμε να λυγίσουμε την αδιαλλαξία της εταιρείας και να στείλουμε τα σχέδιά τους για να δουλεύουμε 12 ώρες κάτω στα σκοτάδια της γης στο καλάθι των αχρήστων. Εκεί που θα στείλετε και εσείς τους νόμους και τα διατάγματά τους», ανέφερε. «Οι δεσμοί που έχουμε έρχονται από πολύ μακριά και πολύ μακριά θα φτάσουν», σημείωσε και υπενθύμισε ότι μεταλλεργάτες και μεταλλωρύχοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες εργατικές ασθένειες, μετρούν θύματα από ανάλογα εργατικά ατυχήματα, μοιράζονται κοινούς αγώνες. «Συνάδελφοι, αδέρφια μας, δεν είστε μόνοι σας. Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής είναι μαζί σας και θα το αποδεικνύουμε με κάθε αφορμή και ευκαιρία», κατέληξε.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα επιτίθενται τόσο σκληρά στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Για μια ακόμα φορά θα τα βρούνε σκούρα, θα βρούνε τον μπελά τους», υπενθύμισε ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας. «Εμείς όλοι εδώ θα 'ρθουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι ο αγώνας αυτός να βγει νικηφόρος», διαβεβαίωσε.

«Είμαστε μαζί σας και συνεχίζουμε μαζί σας», είπε ο Μάριος Παπανικολάου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αταλάντης. «Αδέρφια, εργάτες της ΛΑΡΚΟ και σε αυτή τη φάση του αγώνα σας η απάντηση είναι μία: Ολοι μαζί θα γίνουμε η ασπίδα για να προστατεύσουμε τις ζωές των παιδιών, των οικογενειών μας», τόνισε ο Χρήστος Λιγδής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και του Αγροτικού Συλλόγου Αταλάντης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ