Σάββατο 27 Ιούλη 2024 - Κυριακή 28 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ
Διαμηνύουν ότι «θα προστατεύσουν τα συμφέροντά τους»

Σχολιάζοντας την αμερικανική «Στρατηγική για την Αρκτική», ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμ. Πεσκόφ υποστήριξε ότι «η Ρωσία λαμβάνει υπεύθυνη θέση και βοηθά να αποτραπεί η μετατροπή της Αρκτικής σε "έδαφος διαφωνίας" που κλιμακώνει τις εντάσεις». Πρόσθεσε ότι η συνεργασία Ρωσίας - Κίνας «μπορεί μόνο να συμβάλει στην ατμόσφαιρα σταθερότητας και προβλεψιμότητας» στην περιοχή, διότι «αποσκοπεί μόνο στην προστασία των συμφερόντων των δύο χωρών μας και την αύξηση της ευημερίας των λαών μας».

Η δε εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η επικαιροποιημένη αμερικανική «Στρατηγική» «στοχεύει ξεκάθαρα στην κλιμάκωση των στρατιωτικών και πολιτικών εντάσεων στην περιοχή» και κατοχυρώνει «την αδίστακτη επέμβαση της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας σε υποθέσεις που σχετίζονται με τη συνεργασία μεταξύ άλλων χωρών για την Αρκτική».

Η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Μάο Νινγκ, δήλωσε πως η χώρα της «είναι σημαντικό ενδιαφερόμενο μέρος στις υποθέσεις της Αρκτικής και ακολουθεί πάντα τις βασικές αρχές του σεβασμού, της συνεργασίας, του αποτελέσματος "αμοιβαίου οφέλους" και της βιωσιμότητας όσον αφορά την εμπλοκή στις υποθέσεις της Αρκτικής και την ενίσχυση της συνεργασίας με διάφορα μέρη».

Την ίδια ώρα, σε ένα χαρακτηριστικό «μήνυμα» υπεράσπισης των συμφερόντων τους στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην Αρκτική, Ρωσία και Κίνα πραγματοποίησαν την Τετάρτη κοινή περιπολία στρατηγικών βομβαρδιστικών κοντά στην Αλάσκα. Οπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, «καταδιωκτικά ξένων κυβερνήσεων» συνόδευσαν την ομάδα «σε ορισμένα στάδια της διαδρομής»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ