Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
«Καταλαβαίνεις τι πήγε λάθος από αυτούς που λένε ότι όλα πήγαν σωστά»

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά που μπήκε μέσα στην πόλη!

Η βιοτεχνία όπου βρήκε τον θάνατο η 65χρονη εργαζόμενη
Η βιοτεχνία όπου βρήκε τον θάνατο η 65χρονη εργαζόμενη
«Οι κάτοικοι της πόλης μας, αλλά και του Βαρνάβα, του Μαραθώνα, του Γραμματικού, της Νέας Μάκρης, της Πεντέλης, του Χαλανδρίου και των άλλων περιοχών της Αττικής, ζήσαμε για πολλοστή φορά τι σημαίνει πυρκαγιά. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι όχι με τα "ακραία καιρικά φαινόμενα", την "αλλαγή του πυρονέφους της νύχτας", το "μπακλαβαδωτό του εδάφους" ή τον "στρατηγό άνεμο", αλλά με τις τραγικές συνέπειες της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής και στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βριλησσίων.

Οπως σημειώνει, «η φωτιά ταξίδεψε 40 χλμ., έκαψε για 5η φορά την Πεντέλη (γιατί το έγκλημα είναι διαχρονικό και διαρκείας), πέρασε στα Βριλήσσια κάνοντας στάχτη σημαντικό μέρος του Δάσους Θεόκλητος, ταξίδεψε μέσα στην ίδια μας την πόλη καίγοντας σπίτια, αποθήκες, αυτοκίνητα, την περιοχή Κρασσά (η οποία είναι εντός και όχι εκτός σχεδίου) και ό,τι πράσινο υπάρχει, μέχρι να φθάσει στο Πάτημα Χαλανδρίου, όπου κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις. Θρηνήσαμε την Νάντια, η οποία απανθρακώθηκε μέσα στον εργασιακό της χώρο και δεν γύρισε ποτέ στα δύο παιδιά της, παρακολουθώντας με αηδία τη συζήτηση αν χάθηκε η ζωή της στα διοικητικά όρια του δήμου Βριλησσίων ή Χαλανδρίου».

«Καταλαβαίνεις τι πήγε λάθος από αυτούς που λένε ότι όλα πήγαν σωστά», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και προσθέτει: «Να γνωρίζουν οι Βριλησσιώτες και οι Βριλησσιώτισσες ότι έχουμε καταγγείλει τη δασοκτόνα πολιτική της κυβέρνησης και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και στο Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων.

Ηδη στις 07/05/2024, με ανακοίνωσή μας στηλιτεύσαμε την επικοινωνιακού τύπου επιθεώρηση που πραγματοποίησε στην Πεντέλη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αλά μπρατσέτα με τοπικούς παράγοντες.

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Βριλησσίων κατέθεσε προς τη διοίκηση του δήμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Μάη 2024, Ερώτηση με θέμα: "Μέτρα του δήμου Βριλησσίων για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο". Οι Ερωτήσεις των εκλεγμένων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια Αττικής είναι συνεχείς, το ίδιο και οι Ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή και στην Ευρωβουλή.

Δυστυχώς η ζωή απέδειξε ότι μεγαλύτερο άγχος έχουν οι διοικούντες για την εφαρμογή της περίφημης ΚΥΑ για την εφαρμογή του κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων, η οποία μεταφέρει την ευθύνη στους πολίτες, παρά για λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος».

«Γνωρίζαμε ότι η φωτιά στην πόλη μας δεν μπορεί να σβήσει με τις 2 υδροφόρες που επιχειρούσαν και το μικρό πυροσβεστικό όχημα της, ηρωικής, πολιτικής προστασίας του δήμου μας», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και σημειώνει ότι «η λαϊκή κινητοποίηση αποτελεί οδηγό και φάρο για το μέλλον. Ξέρουμε ότι έχουμε απέναντι έναν πολύ πιο ισχυρό αντίπαλο από τον άνεμο και την ξηρασία. Το σύστημα της εκμετάλλευσης και το επιλεκτικά ανίκανο αστικό κράτος που υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συμφωνία των άλλων κομμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ