Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
«Μαχαίρι» στις δαπάνες για την Υγεία

ΚΑΜΠΕΡΑ.--

Ποιο είναι το σημαντικότερο μέλημα μίας κυβέρνησης; Η Υγεία και η Κοινωνική Πρόνοια σε όφελος των πολιτών ή ο πόλεμος έναντι της... «διεθνούς τρομοκρατίας»; Η κυβέρνηση του Αυστραλού πρωθυπουργού Τζον Χάουαρντ, δε δίστασε να απαντήσει πως μπροστά στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» όλα τα άλλα ωχριούν και ως εκ τούτου «επιβάλλεται» να μπει μαχαίρι στις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία και τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας!.

Μ' αυτό το σκεπτικό, ο υπουργός Οικονομικών Πίτερ Κοστέλο πρότεινε χτες στα μέλη της ομοσπονδιακής Βουλής να ψηφίσουν, για το επόμενο οικονομικό έτος (που ξεκινά απ' την πρώτη Ιούλη) διογκωμένες δαπάνες για την άμυνα και μειωμένες για τη δημόσια Υγεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών πρότεινε να αυξηθούν οι δαπάνες για την άμυνα, την αστυνομία και τη συγκρότηση δεύτερης αντιτρομοκρατικής ομάδας κατά 254 εκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) έως 7,1 δισ. δρχ. (!).

«Οι περικοπές των δημοσίων δαπανών για την υγεία και την κοινωνική πρόνοια θα βοηθήσουν στην εφαρμογή καλύτερων αντιτρομοκρατικών μέτρων, τα οποία θα διατηρήσουν την Αυστραλία ασφαλή» είπε στη Βουλή ο Πίτερ Κοστέλο, προκαλώντας τις αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ