Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Με συγκίνηση και θλίψη ο αποχαιρετισμός στον σ. Γιάννη Περρή

Με συγκίνηση και θλίψη, σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν χτες το μεσημέρι στο Νεκροταφείο Καισαριανής τον σύντροφο Γιάννη Περρή, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών.

Στην πολιτική κηδεία, για το ύστατο «αντίο» παρέστησαν μεταξύ άλλων τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Μάκης Παπαδόπουλος και Θέμης Γκιώνης, μέλη της ΚΕ καθώς και η δημοτική αρχή Καισαριανής.

Το παράδειγμα της αγωνιστικής διαδρομής σου θα μας συντροφεύει

«Η ΚΕ του ΚΚΕ με θλίψη αλλά και περηφάνια αποχαιρετά σήμερα ένα άξιο στέλεχος του Κόμματος. Εναν σύντροφο που με την πολύχρονη προσφορά του, τη συνέπεια και το αγωνιστικό του ήθος τίμησε το Κόμμα μας, ως στέλεχος για 48 χρόνια», τόνισε στον επικήδειο ο Αντώνης Ραλλάτος, μέλος της ΚΕΟΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σημείωσε ότι «η σφραγίδα που αφήνει ως στέλεχος του Κόμματος είναι πολύ μεγάλη, για όσους τον γνώρισαν στην κομματική ζωή και δράση.

Από το φοιτητικό κίνημα, μέχρι τη Δασική Υπηρεσία, ως εργαζόμενο και ως συνδικαλιστή, ως στέλεχος του Κόμματος, μέχρι τις Ανατολικές συνοικίες, την τιμημένη Καισαριανή.

Αλλά και στην οικογενειακή και προσωπική του ζωή.

Με τις αρχές του ΚΚΕ και με την εμπειρία του, με το παράδειγμά του, τη συνέπεια λόγων και έργων, τη συνεπή στάση του, ανέλαβε ένα μερίδιο από τη συλλογική ιστορική μας ευθύνη προς την εργατική τάξη, τον λαό και το Κόμμα μας και κατάφερε να ανταποκριθεί επάξια μέχρι το τέλος».


Στη συνέχεια ανέφερε:

«Ο σ. Γιάννης Περρής γεννήθηκε το 1955 στο Ηράκλειο της Κρήτης από οικογένεια βιοπαλαιστών. Μετά την είσοδό του στη Σχολή Δασολογίας του ΑΠΘ, το 1975, και τη συνδικαλιστική του δράση με την "Πανσπουδαστική", το 1976 έγινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Ιδρυτικό μέλος της ΚΟΒ της Γεωπονοδασολογικής Σχολής και γραμματέας του πρώτου Γραφείου της ΟΒ της ΚΝΕ Δασολογίας. Το 1977 μέλος του Συμβουλίου Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και το 1978 - 1981 μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας και του Συμβουλίου Περιοχής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, με ευθύνη την καθοδήγηση Οργανώσεων της Σπουδάζουσας ΑΠΘ της ΚΝΕ.

Συμμετείχε στην Α΄ Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και στην Α΄ Συνδιάσκεψη Περιοχής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ. Ηταν αντιπρόσωπος στο 2ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Μετά την αποφοίτησή του και μέχρι την κλήση του στον στρατό, συμμετείχε στο Τ. Γρ. Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας είχε αγωνιστική στάση, διεκδικώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα των στρατευμένων.

Μετά την απόλυσή του, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και το 1984 - 1985 ανέλαβε την καθοδήγηση Οργανώσεων Βύρωνα - Καισαριανής της ΚΝΕ, ως μέλος του Τ. Γρ. Βύρωνα - Καισαριανής της ΚΝΕ. Το 1986 εκλέχθηκε Γραμματέας της ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής.


Το 1988 - 2013 ήταν Γραμματέας της ΚΟΒ του υπουργείου Γεωργίας, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Δημοσίου και του Αχτιδικού Γραφείου.

Ο σ. Γιάννης Περρής υπήρξε μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και είχε σημαντική συμβολή στη συλλογική επεξεργασία των θέσεων του Κόμματος, ιδιαίτερα για τη δασική πολιτική.

Παράλληλα, είχε μεγάλη εκτίμηση και καταξίωση στους συναδέλφους του στη Δασική Υπηρεσία, στον κλάδο των δασολόγων και ευρύτερα των γεωτεχνικών και είχε εκλεγεί γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων.

Το 2015 - 2019 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Καισαριανής με τη "Λαϊκή Συσπείρωση"».

Ο Αντ. Ραλλάτος, ολοκληρώνοντας τον αποχαιρετισμό εκ μέρους της ΚΕ, είπε:

«Το παράδειγμα της αγωνιστικής διαδρομής σου θα μας συντροφεύει στον δύσκολο αγώνα μας για το σοσιαλιστικό μέλλον της Ελλάδας, όλου του κόσμου, το όραμα της κομμουνιστικής κοινωνίας.

Καλό ταξίδι, σύντροφε Γιάννη.

Με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε αποφασιστικά στον δρόμο που βαδίσαμε όλοι μαζί...».

Συνέβαλε σε κάθε προσπάθεια για την υπηρέτηση του λαού της Καισαριανής

Αποχαιρετώντας τον Γιάννη Περρή, ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, τόνισε: «Ολοι εμείς που σε γνωρίσαμε από κοντά, που παλέψαμε μαζί για το δίκιο του λαού, που ζήσαμε μικρές και μεγάλες στιγμές θα σε θυμόμαστε πάντα.

Σου υποσχόμαστε να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο, να συνεχίσουμε εκεί που σταμάτησες».

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην αγωνιστική δράση του συντρόφου στην Καισαριανή σημειώνοντας: «Δείχνει έγνοια και παίρνει δραστήρια μέρος σε όλους τους αγώνες και στις διεκδικήσεις στη συνοικία μας, συμμετέχοντας ως υποψήφιος στο δημοτικό ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ στην Καισαριανή από το 2002.

Για την προσφορά του και την πρωτοπόρα δράση του ο λαός της Καισαριανής τον εκλέγει δημοτικό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις εκλογές του 2014.

Ο σ. Γιάννης αναλαμβάνει ένα κρίσιμο πόστο και με πολλά καθήκοντα στη διοίκηση, ως αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας και των συνεργείων του δήμου.

Η προσφορά του είναι καθημερινή και αγόγγυστη, χωρίς ωράριο, χωρίς Κυριακές και αργίες και παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν ήδη από καιρό.

Συνέβαλε καίρια σε κάθε μικρή και μεγάλη προσπάθεια της περιόδου για την υπηρέτηση του λαού της συνοικίας. Στους αγώνες και στις διεκδικήσεις για την αναβάθμιση της σχολικής στέγης, την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής, τη βελτίωση της καθημερινής εικόνας του δήμου, την οριστική, τέλος, έξωση της Σκοπευτικής Εταιρείας από τον ιερό τόπο του Σκοπευτηρίου.

Αντιπάλεψε με όλες του τις δυνάμεις την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική που θίγει όλες τις πλευρές της ζωής των εργαζομένων και τη δυνατότητα των δήμων να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών.

Στάθηκε πάντα μαχητικός και σεμνός κερδίζοντας με τη συνέπεια και την ευγένειά του την εκτίμηση όλων όσοι βρέθηκαν κοντά του.

Ενέπνευσε τους εργαζόμενους του δήμου όχι μόνο με την εργατικότητα και τις γνώσεις του αλλά και με τον ήπιο χαρακτήρα του, τη διάθεση συνεργασίας, την προσπάθειά του να βρίσκεται πάντα κοντά στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν.

Ως επίτιμος επικεφαλής της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του δήμου μας την περίοδο 2015 - 2019, στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης στους εθελοντές στο δύσκολο έργο της διαφύλαξης του δασικού πλούτου και της λαϊκής περιουσίας».

Καταξιωμένος για τη δράση του

«Τον αγωνιστή δασολόγο και αγαπημένο φίλο» αποχαιρέτησε εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων ο πρόεδρός της, Νίκος Κακαβάς, σημειώνοντας: «Ο Γιάννης, για χρόνια μέλος του ΔΣ, έχει αφήσει βαθιά χαραγμένο το σημάδι του. Χωρίς να κάνει έκπτωση στις αρχές του έψαχνε να βρει κοινούς δρόμους στους αγώνες».

Ο Νίκος Μπόκαρης, πρόεδρος της Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, επισήμανε ότι ο Γιάννης «κέρδισε τον σεβασμό όλων στους αγώνες στον κλάδο και στη Δασική Υπηρεσία, όπως όλου του ΔΣ, για τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του».

Ο Μαθιός Φιλιππάκης, φίλος και συνάδελφος του Γιάννη, στάθηκε με βαθιά συγκίνηση στα 46 χρόνια που υπήρξαν φίλοι και σύντροφοι, στην κοινή πορεία αγώνων που, όπως είπε, «σφράγισε τη ζωή του». Περιέγραψε τις στιγμές που συναντιούνταν στα συλλαλητήρια στην Αθήνα τονίζοντας: «Θα είναι παρών στα νοερά, θα παίρνουμε μαζί τα πανό...».

Η Χρύσα Γκίκα, εκ μέρους των ΚΟ Καισαριανής, σημείωσε: «Θα σε θυμόμαστε με το ιδιαίτερο ευγενικό σου χαμόγελο και τη σεμνότητά σου». Στάθηκε ακόμη στη μεγάλη συμβολή του στη δράση των Οργανώσεων Καισαριανής του ΚΚΕ, όντας πάντα «στην πρώτη γραμμή, πάντα διαθέσιμος να δώσει συμβουλές στους συντρόφους», ενώ «δεν υπήρχε μάχη από την οποία να έλλειψε, με ανεξάντλητη υπομονή, επιμονή, πίστη στην υπόθεση της εργατικής τάξης».

Τέλος, η Μαρία Παπαγγελή, εκπροσωπώντας το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡxω», εξέφρασε την απεριόριστη εκτίμηση για τον Γιάννη, τον οποίο γνώρισε στο νοσοκομείο και ο οποίος αμέσως ενδιαφέρθηκε για το Σωματείο, έλαβε δράση, υπήρξε μέλος του ΔΣ και συνολικά στήριγμα, «πάντα κοντά και αρωγός».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η πολιτική κηδεία του σ. Γιάννη Περρή (2024-08-29 00:00:00.0)
«Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!» (2023-10-21 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ (2020-05-22 00:00:00.0)
Ισχυρό ΚΚΕ παντού - Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, εδώ η προοπτική (2014-05-23 00:00:00.0)
«Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής» (2010-06-20 00:00:00.0)
Φωτίζουν το δρόμο της διεξόδου (2010-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ