Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνένοχοι στο έγκλημα όσοι υποστηρίζουν την «αυτοάμυνα» του κατακτητή

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ισραηλινή επίθεση στη Δυτική Οχθη αναφέρονται τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, το οποίο με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ και των αστικών κομμάτων που υποστηρίζουν τη λεγόμενη "αυτοάμυνα" του κατακτητή, κλιμακώνει την εγκληματική επίθεση στη Δυτική Οχθη των παλαιστινιακών εδαφών, συνεχίζοντας παράλληλα τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και στη Λωρίδα της Γάζας.

Η σχεδιασμένη ολομέτωπη επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Οχθη, η ισοπέδωση περιοχών, οι δεκάδες δολοφονίες, τραυματισμοί και συλλήψεις και η εγκληματική δράση των εποίκων, καταρρίπτουν τα κάθε είδους προσχήματα που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να δικαιολογήσει τη γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο βασικός στόχος του Ισραήλ είναι η εκτόπιση του παλαιστινιακού πληθυσμού από τα εδάφη του, η ακύρωση των προσπαθειών για ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα πριν το 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, και η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του στην περιοχή, έναντι άλλων δυνάμεων, γεγονός που προετοιμάζει το έδαφος για γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή, σε αντιστοιχία με τους ισραηλινούς και ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και στόχους.

Τώρα! Απαιτείται ακόμα πιο αποφασιστική λαϊκή καταδίκη των ισραηλινών εγκλημάτων και μαζική αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, να σταματήσει η στήριξη της κυβέρνησης και να διακοπούν οι πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, να δυναμώσει ο αγώνας για ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ».

Συλλυπητήρια στο Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης

Επίσης, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ σε συλλυπητήριο μήνυμά του στο Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης τονίζει: «Το ΚΚΕ καταδικάζει την ισραηλινή εγκληματική επίθεση στα παλαιστινιακά εδάφη και εκφράζει τα θερμά του συλληπτήρια προς το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, τα στελέχη και τα μέλη του για τον θάνατο των στελεχών του, Μοχάμαντ Αμπντουλραχμάν και Χουσάμ Αμπντο, που σκοτώθηκαν μέσα στα σπίτια τους, μαζί με άλλους συγγενείς τους, από τους βάρβαρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας στις 28 και 29/8/2024. Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ