Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ξεσπιτώνουν εστιακούς φοιτητές πριν την εξεταστική!

Κινητοποίηση σήμερα στην Πρυτανεία

Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στα Διοικητικά Συμβούλια του Φοιτητικού Συλλόγου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ) καταγγέλλουν την προσπάθεια, για άλλη μια φορά, της Πρυτανείας του ΠΑΜΑΚ να πετάξει τους οικότροφους έξω από την Εστία. Καλούν σε κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή στις 11.30 π.μ. στην Πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική», στάλθηκαν email στους οικότροφους που έχουν ολοκληρώσει το 5ο έτος φοίτησής τους ότι μέχρι τις 31/8/2024 θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει από τις Εστίες, χωρίς να τους δίνεται ο χρόνος να μείνουν μέχρι την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Ο μύθος της "στήριξης της φοιτητικής στέγης" σκοντάφτει στην αλήθεια του Γολγοθά των πανάκριβων ενοικίων για χιλιάδες φοιτητές, στην κατάσταση των φοιτητικών εστιών, που στη Θεσσαλονίκη μπορούν να εξυπηρετήσουν μόλις το 2% των φοιτητών του ΑΠΘ, το 1,4% των φοιτητών του ΠΑΜΑΚ ενώ το ΔΙΠΑΕ ακόμα δεν έχει ακόμη επίσημη λειτουργική εστία! Αντίστοιχα, τα σχέδια για ανέγερση Εστιών με ιδιώτες και ενοίκια μέσω ΣΔΙΤ, την ώρα που η περιουσία των Ιδρυμάτων αντί να αξιοποιείται για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών γίνεται πεδίο επιχειρηματικής δράσης, όπως συνέβη με ακίνητο του ΑΠΘ, που μισθώθηκε με σκοπό να διαμορφωθεί ως "boutique hotel"! Την ίδια ώρα που ακόμα και η υποτυπώδης αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, κάτω και από την πίεση των φοιτητικών κινητοποιήσεων, αποτελεί κοροϊδία, αφού εξαιρεί τους φοιτητές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης!

Διεκδικούμε:

- Κανένας φοιτητής να μην πεταχτεί εκτός Εστιών.

- Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για ανέγερση νέων Εστιών, με ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ. Αξιοποίηση των εκατοντάδων κτιρίων στην ιδιοκτησία του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΔΙΠΑΕ γι' αυτόν τον σκοπό.

- Αμεσα να ανακαινιστούν οι υπάρχουσες Εστίες!

- Να παρθούν μέτρα για την υπενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία για τους αιτούντες φοιτητές, με ευθύνη των Ιδρυμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ