Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΣΥΑΠΕ
Απέδωσαν καρπούς οι αγώνες για το επίδομα στέγασης και σίτισης

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατοχυρώθηκε η παροχή στους εργαζόμενους

Καρπός των αγώνων και των παρεμβάσεων των εργαζομένων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, της Ομοσπονδίας και των Σωματείων είναι η απόφαση που πήρε το Περιφερειακό Συμβούλιο - πρώτη απόφαση αυτού του είδους - για την παροχή επιδόματος σίτισης και στέγασης σε υπαλλήλους που υπηρετούν σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους.

Οπως τονίζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), «είναι σίγουρο πως τον δρόμο που ανοίχτηκε με την απόφαση αυτή του ΠΣ θα ακολουθήσουν και άλλοι Σύλλογοι μαζί με την Ομοσπονδία, που στηρίζει κάθε αγωνιστική διεκδίκηση και δράση, στον δρόμο της ουσιαστικής και πλήρους κάλυψης όλων των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων».

Αναλυτικά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στη συνεδρίασή του στις 30 Αυγούστου αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τους εργαζόμενους που αυτοί ή οι σύζυγοί τους ή τα ανήλικα παιδιά τους δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας στην περιοχή υπηρέτησής τους, με 400 ευρώ τον μήνα, με αναδρομική ισχύ από 1/6/2024. Πρόκειται για την ενεργοποίηση σχετικής ρύθμισης για παροχή επιδόματος σίτισης και στέγασης σε υπαλλήλους που οι υπηρεσίες τους βρίσκονται σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους.

Η απόφαση αυτή, αναφέρει η ΟΣΥΑΠΕ, αποτελεί την πρώτη απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου για υπαλλήλους Περιφερειών που εμπίπτουν στη σχετική ρύθμιση και «λήφθηκε μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων, ξεπερνώντας εμπόδια και τρικλοποδιές παντός είδους». Επιπλέον, λήφθηκε σε μια εποχή που το ζήτημα της στέγασης έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Αν και, όπως επισημαίνει η ΟΣΥΑΠΕ, το ποσό των 400 ευρώ δεν καλύπτει το σχετικό κόστος σίτισης και στέγασης, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος των ενοικίων και τις τεράστιες αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα, «καλύπτει ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των εξόδων, που θα συμβάλει και στην προσέλκυση εργαζομένων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ταυτόχρονα στη μη αποχώρησή τους προς άλλες περιοχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ