Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟ
Μπήκαν νερά και κατέρρευσε τμήμα της οροφής στη Β' Παθολογική

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός ασθενή, κάποιου συνοδού ή μέλους του προσωπικού το βράδυ της Δευτέρας στο ΠΓΝΠ του Ρίου στην Πάτρα, όταν λόγω των βροχοπτώσεων κατέρρευσε τμήμα της οροφής σε θάλαμο της Β' Παθολογικής κλινικής, που βρίσκεται στον 5ο όροφο, κάτω από την ταράτσα του νοσοκομείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την εισροή νερού στον χώρο, όπου νοσηλεύονταν τρεις ασθενείς, οι οποίοι χρειάστηκε να μετακινηθούν σε άλλο δωμάτιο αφού αυτό που βρίσκονταν εκκενώθηκε. Αυτά σημειώθηκαν την ώρα που το νοσοκομείο βρισκόταν και σε γενική εφημερία, με τους ασθενείς να συνωστίζονται στα ΤΕΠ και, όπως γίνεται γνωστό από το προσωπικό στο νοσηλευτικό ίδρυμα, τουλάχιστον 43 περιστατικά νοσηλεύονταν στον χώρο των επειγόντων (ακόμη και στους διαδρόμους), μετά την προχθεσινή εφημερία της, δημιουργώντας συνθήκες συνωστισμού.

Πρόκειται για δύο ακόμα σοβαρά συμβάντα που σημειώνονται στον ατελείωτο... κατάλογο ανάλογων καταστάσεων που δημιουργούνται και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, «ναυαρχίδα» της δημόσιας Υγείας στη Δυτική Ελλάδα (με περιστατικά που νοσηλεύονται από πολλούς και διαφορετικούς νομούς), λόγω των συνολικών προβλημάτων που επικρατούν στον τομέα της δημόσιας Υγείας (ελλείψεις προσωπικού και μηχανημάτων, κακοσυντηρημένες υποδομές κ.ά.), συνέπεια της πολιτικής εμπορευματοποίησης.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα δήθεν μέτρα που λαμβάνει για τη «βελτίωση» της κατάστασης στις δημόσιες δομές Υγείας, η κατάσταση καθημερινά γίνεται όλο και πιο ασφυκτική γι' αυτές, τους εργαζομένους τους, αλλά και τον λαό για τις υπηρεσίες που του προσφέρονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΠΓΝΠ του Ρίου, ανάλογο περιστατικό πτώσης οροφών έχει σημειωθεί ξανά στο παρελθόν σε διάδρομο άλλης κλινικής και μάλιστα δύο φορές, ενώ το «φρακάρισμα» στα ΤΕΠ αποτελεί ένα «σύνηθες» φαινόμενο μετά από εφημερίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εργαζόμενους, ασθενείς και τους συνοδούς τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπό διάλυση η ΩΡΛ - Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων (2023-11-08 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στο ΣτΕ, κλιμάκωση με την απεργία στις 21 Οκτώβρη (2021-10-08 00:00:00.0)
Ανιση μάχη δίνουν οι υγειονομικοί με τις τεράστιες ελλείψεις (2021-04-14 00:00:00.0)
Παζάρια με τους κλινικάρχες αντί για επίταξη, ενώ τα νοσοκομεία γονατίζουν! (2021-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ