Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
«Υποδέχονται» σήμερα αγωνιστικά τον υφυπουργό Υγείας στο «Θριάσιο»

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες και σε άλλες περιοχές

Με στάση εργασίας (9 π.μ. - 11 π.μ.) και συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου «υποδέχεται» σήμερα αγωνιστικά τον υφυπουργό Υγείας, Δ. Βαρτζόπουλο, το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας (ΓΝΕ) «Θριάσιο».

«"Υποδεχόμαστε" τον υφυπουργό Εμπορίου Ψυχικής Υγείας της κυβέρνησης ΝΔ που συνεχίζει την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές μας», σχολιάζει το Σωματείο. Καταγγέλλει την πολιτική των κυβερνήσεων και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επισημαίνοντας τα τραγικά αποτελέσματα για ασθενείς και εργαζόμενους, «με ενδεικτικό παράδειγμα τη γιγάντωση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα, στον οποίο λειτουργούν 4.700 κλίνες, ενώ στον δημόσιο τομέα λειτουργούν μόνο 900 ψυχιατρικές κλίνες».

Αντίστοιχα, το Σωματείο χαρακτηρίζει πρόκληση τις κυβερνητικές διακηρύξεις για τη δήθεν «αναβάθμιση των δημόσιων μονάδων Υγείας», την ίδια στιγμή που ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων μειώνεται και η ιδιωτικοποίηση σε σίτιση, φύλαξη και καθαριότητα επεκτείνεται, ενώ εκατοντάδες συμβασιούχοι απολύονται.

«Απόδειξη της επικίνδυνης υποστελέχωσης των δημόσιων μονάδων Υγείας και του ΕΚΑΒ στη Δυτική Αττική είναι το πρόσφατο τραγικό περιστατικό όπου 58χρονος κατέληξε σε κεντρικό δρόμο του Ασπροπύργου, περιμένοντας ασθενοφόρο για 45 λεπτά», υπογραμμίζει το Σωματείο.

Προειδοποιεί ότι η κατάσταση στις δημόσιες μονάδες Υγείας θα χειροτερέψει «λόγω της ανεπαρκέστατης κρατικής χρηματοδότησης, της εφαρμογής των DRG, της επέκτασης των Συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, της μετατροπής των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και της λειτουργίας τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια», ενώ οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για καθημερινή πρωινή εφημερία μεγάλων νοσοκομείων θα οδηγήσουν «σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών», σε όφελος του ιδιωτικού τομέα. «Λογαριάζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους», σχολιάζει το Σωματείο και στέλνει μήνυμα ότι οι αγώνες των υγειονομικών και των συνδικάτων τους δεν θα αφήσουν την κυβέρνηση και την πολιτική της σε «χλωρό κλαρί».

Σύσκεψη στο «Αττικόν» ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για καθημερινή εφημερία

Στο μεταξύ, τις αντιδράσεις των υγειονομικών έχουν προκαλέσει τα σχέδια του υπουργείου Υγείας για αλλαγές στο καθεστώς εφημερίας μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής. Με βάση τα σενάρια που διακινούνται, η κυβέρνηση προετοιμάζει καθεστώς καθημερινής πρωινής εφημερίας για μια σειρά από μεγάλα νοσοκομεία, συμπληρωματικά στην 24ωρη εφημερία τους, επιβάλλοντας ένα μέτρο που θα οδηγήσει γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους στην εξάντληση, ενώ θα υποβαθμίσει την τακτική λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων και τις υπηρεσίες τους. Να οργανώσουν την παρέμβασή τους για να μην περάσει το συγκεκριμένο μέτρο, διεκδικώντας τα δικαιώματα υγειονομικών και ασθενών, καλεί τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αττικόν». Για τον σκοπό αυτό προχωρά σε σύσκεψη την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη, στις 3 μ.μ., στο μεγάλο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Συνέχεια στις πρωτοβουλίες για την Υγεία από το Εργατικό Κέντρο Σάμου

Τις πρωτοβουλίες του στο μέτωπο της Υγείας συνεχίζει το Εργατικό Κέντρο Σάμου, με σύσκεψη σωματείων και φορέων που οργανώνει τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του στο Βαθύ. Η σύσκεψη παίρνει τη σκυτάλη από τη μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου στα νησιά της Σάμου και της Ικαρίας. Στον απόηχο της μαζικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις, εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης έσπευσαν να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας, ενώ η διαμαρτυρία του λαού έγινε μοχλός πίεσης για να εξαγγελθούν προσλήψεις προσωπικού.

«Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα ότι ο λαός μας δεν ανέχεται άλλο την κοροϊδία και απαιτεί εδώ και τώρα πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων και όλων των δημόσιων δομών Υγείας των νησιών μας. Φοβούνται τη λαϊκή οργή, φοβούνται τους δίκαιους λαϊκούς αγώνες γιατί ξέρουν ότι μόνο αυτοί μπορούν να φέρουν αποτελέσματα», τονίζει το Εργατικό Κέντρο. Καλεί τα σωματεία και τους φορείς να προετοιμάσουν τα επόμενα βήματά τους, ώστε όσα εξαγγέλθηκαν να γίνουν άμεσα πράξη και να μη μείνουν στα χαρτιά, αλλά και για να δοθεί συνέχεια στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, μιας και οι όποιες εξαγγελίες δεν αρκούν για να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα των δημόσιων δομών Υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανώνουν την επιτυχία της απεργίας τους στις 22 Φλεβάρη (2024-02-15 00:00:00.0)
Σε αγωνιστικούς ρυθμούς μπροστά στο συλλαλητήριο για την Υγεία (2023-02-16 00:00:00.0)
Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος (2021-11-24 00:00:00.0)
Απαράδεκτη τροπολογία για υποχρεωτικές μετακινήσεις στη ΓΓΠΠ (2020-10-20 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την Υγεία στις 20 Ιούνη (2018-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ