Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΥ
Με αγωνιστική παρέμβαση απέτρεψαν βλαπτική μεταβολή του ωραρίου

Από την κινητοποίηση
Από την κινητοποίηση
Διαμαρτυρία ενάντια στην πρόταση της διοίκησης για βλαπτική μεταβολή του ωραρίου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στη συντήρηση στα αμαξοστάσια της ΣΤΑΣΥ στα Σεπόλια και στον Ελαιώνα. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια και διαμήνυσαν στην εργοδοσία ότι δεν θα συνεχίσουν την εργασία τους αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση για αλλαγή του ωραρίου.

Κάτω από την αποφασιστική στάση των εργαζομένων η εργοδοσία τελικά πήρε την απόφασή της πίσω μέχρι νεωτέρας, ωστόσο οι εργαζόμενοι παραμένουν σε επιφυλακή.

Στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα τους, βρέθηκαν εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ, που χαιρετίζοντας την κινητοποίηση σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι «έκαναν σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να δεχτούν καμία αυθαίρετη βλαπτική μεταβολή στο ωράριο εργασίας τους από τη διοίκηση. Δεν πρόκειται να δεχτούν να φορτωθούν στις πλάτες τους, για άλλη μια φορά, οι επιλογές της διοίκησης και των κυβερνήσεων. Επιλογές που έχουν ως συνέπεια έλλειψη ανταλλακτικών και τρένων, μειωμένα δρομολόγια, ταλαιπωρία για τους επιβάτες και όλο και μεγαλύτερους κινδύνους για τη ζωή και την ασφάλεια όλων μας».

Προσθέτει δε ότι «τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι, ακόμα πιο αποφασισμένοι και ενωμένοι, να μη βάλουν νερό στο κρασί τους και να μην κάνουν βήμα πίσω από την υπεράσπιση του δικαιώματός τους». Και καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα «για το ποιες δυνάμεις, ποιοι συνδικαλιστές, βρίσκονται πραγματικά και ουσιαστικά δίπλα τους, και ποιοι εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς και τα συμφέροντα της διοίκησης, αφού η εργοδοτική πλειοψηφία του ΣΕΛΜΑ "έλαμψε διά της απουσίας της", παρά τα επανειλημμένα καλέσματα των συναδέλφων».

Η ΔΑΣ τονίζει:

«Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμά μας στο ωράριο και την ικανοποίηση των αναγκών της οικογένειάς μας.

Εχουμε ανάγκη για αυξήσεις στον μισθό και περισσότερο χρόνο για τις οικογένειές μας. Δεν έχουμε ανάγκη από περισσότερη δουλειά.

Εχουμε ανάγκη για σταθερό ωράριο, όχι αυθαίρετες αλλαγές και ανασφάλεια.

Εχουμε ανάγκη για ένα ταξικό, μαζικό, μαχητικό σωματείο και όχι φερέφωνο της διοίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ