Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΔΟΘ
Συνδικαλιστές - σύγχρονοι πλασιέ των εμπόρων της Υγείας!

Ως σύγχρονους πλασιέ των εμπόρων της Υγείας καταγγέλλουν τους συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ/ΠΑΣΟΚ - ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ και τμήμα των «Παρεμβάσεων»/ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στην Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ).

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΔΟΘ που πραγματοποιήθηκε στις 30/8/2024 ο πρόεδρος έφερε προς συζήτηση (ήταν και θέμα της ημερήσιας διάταξης!) μια "οικονομική προσφορά", η οποία του απεστάλη στο προσωπικό του email, από ιδιωτικό όμιλο Υγείας!

ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ/ΠΑΣΟΚ - ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ και μια εκπρόσωπος των "Παρεμβάσεων" μπήκαν σε συζήτηση για τις "υπηρεσίες που προσφέρει" ο ιδιωτικός όμιλος Υγείας και κατά πόσο αυτές είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων! Μάλιστα, εκπρόσωποι των ΔΗΣΥ/ΠΑΣΟΚ - ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εργάζονται σε νοσοκομείο της πόλης, στήριξαν την "προσφορά" της ιδιωτικής εταιρείας!».

Η ΔΑΣ τονίζει ότι οι δυνάμεις αυτές του κυβερνητικού συνδικαλισμού μετατρέπουν την ΕΔΟΘ σε «ντίλερ και διεκπεραιωτή οικονομικών συναλλαγών με τους εμπόρους της Υγείας», την ώρα που «οι μαχόμενοι υγειονομικοί παλεύουν και διεκδικούν πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, με φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου. Που μαζί με τα σωματεία εργαζομένων δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί τον υπουργό Υγείας και τις κακοστημένες φιέστες της κυβέρνησης». Κι αυτό ενώ «ο λαός πλήρωσε από την τσέπη του 5,9 δισ. για την Υγεία το 2023 και οι επιχειρηματικοί όμιλοι της Υγείας μετρούν τζίρο 2 δισ. ευρώ (από 890 εκατ. ευρώ το 2020)».

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ καλούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να αντλήσουν συμπεράσματα από τον υπονομευτικό αυτό ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να δυναμώσουν την πάλη για αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και γενικά της Υγείας, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για όλους, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ