Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ
Τον αποκλεισμό του «Ριζοσπάστη» και άλλων Μέσων καταγγέλλει η ΠΟΕΣΥ

Την ανησυχία του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για τις «ηχηρές εξαιρέσεις ΜΜΕ από τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024».

Οπως σημειώνει η ΠΟΕΣΥ, «από τον αποκλεισμό υποβολής ερωτήσεων - και παρά το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι εγκαίρως είχαν ζητήσει τον λόγο - δεν γλύτωσε ούτε η ΕΡΤ3, η οποία αγνοήθηκε, καθώς και δημοσιογράφοι άλλων Μέσων της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι έδρα της ΔΕΘ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα άλλων ΜΜΕ, στα οποία δεν επετράπη να θέσουν ερωτήσεις, αποτελούν η ιστορική εφημερίδα "Ριζοσπάστης", με μακρά προσφορά στην Ενημέρωση. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας αγνοήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά. Χωρίς ανταπόκριση και το αίτημα για ερώτηση που υπέβαλε δημοσιογράφος ο οποίος εκπροσωπούσε την εφημερίδα "ΑΥΓΗ" και τον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", ενώ ο λόγος για την υποβολή ερωτήσεων δεν δόθηκε ούτε στις εφημερίδες "Documento" και "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"».

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ σημειώνει πως «η στέρηση αυτού του δικαιώματος, οι αποκλεισμοί και οι διακρίσεις στην επιλογή ερωτήσεων κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην ολόπλευρη ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, δεν συνάδουν με την ελευθεροτυπία και είναι καταδικαστέοι».

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία στην ΕΣΗΕΑ αρνήθηκε να βγάλει σχετική ανακοίνωση - καταγγελία, καλύπτοντας με διάφορα προσχήματα την καταφανέσταση σκοπιμότητα της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό του «Ριζοσπάστη» και άλλων Μέσων


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ