Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Επεκτείνει την αντιμεταναστευτική πολιτική

Τον Εβρο επισκέφτηκε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μια προσπάθεια να παρουσιαστούν η καταστολή και η αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ - στη σκιά των νέων μέτρων με τα κλειστά σύνορα που επέβαλε η Γερμανία - ως δήθεν εγγύηση για την ασφάλεια της χώρας.

Σε δηλώσεις του από τις Καστανιές Εβρου και το στρατιωτικό φυλάκιο «ΕΦ 1», ο υπουργός αναφέρθηκε στη συνέχιση της επέκτασης του φράχτη και στην πρόσληψη άλλων 150 συνοριοφυλάκων στη Ροδόπη και την Καβάλα, για τον έλεγχο των ελαχιστοποιημένων - όπως ο ίδιος δήλωσε - μεταναστευτικών ροών. Επανέλαβε ότι η αποστολή των Ελλήνων αστυνομικών και συνοριοφυλάκων είναι η προστασία των συνόρων της χώρας αλλά και της Ευρώπης, την οποία υπηρετούν «απαρέγκλιτα» βάσει των ευρωπαϊκών Συνθηκών, όπως η Συνθήκη του Σένγκεν και το Νέο Μεταναστευτικό Σύμφωνο.

Στην πραγματικότητα επανέλαβε την άθλια πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης, επιχειρώντας να εμφανίσει τα μέτρα ως φάρμακο, την ίδια ώρα που είναι «φαρμάκι» τόσο για τους πρόσφυγες - μετανάστες όσο και για τον λαό της περιοχής. Η επέκταση του φράχτη στον Εβρο και η ένταση της καταστολής με τις επαναπροωθήσεις όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το επιδεινώνουν, αφού ανοίγουν τις ορέξεις των διαφόρων διακινητών ώστε να αναζητούν νέα, ακόμα πιο επικίνδυνα δρομολόγια θανάτου, αυξάνοντας την ταρίφα της εκμετάλλευσης των ξεριζωμένων. Τα τροχαία στην Εγνατία Οδό αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο είναι το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, με θύματα πρόσφυγες και ανυποψίαστους οδηγούς, στην προσπάθεια των διακινητών να αποφύγουν τις καταδιώξεις και τις συλλήψεις, όπως πρόσφατα στα διόδια Καβάλας.

Η ΕΕ συνεχίζει να ανοιγοκλείνει την «κάνουλα» ανάλογα με τις ανάγκες σε φτηνό εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, συμμετέχοντας και στηρίζοντας την «πηγή του κακού», δηλαδή τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους. Γι' αυτό, όσα και να πει περί «ασφάλειας» ο υπουργός, η μόνη «εγγύηση» είναι το δυνάμωμα της αλληλεγγύης, η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς - τη βασική αιτία για τα καραβάνια των ξεριζωμένων - και η απεμπλοκή της χώρας μας από τους σχεδιασμούς αυτούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ