Τρίτη 1 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Μήνυμα αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ

Από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις τον Φλεβάρη του 2023
Από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις τον Φλεβάρη του 2023
Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα εργατικά συνδικάτα σε όλη τη Γαλλία, από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με αιτήματα για βελτίωση των μισθών, προστασία των συντάξεων, αλλά και ενάντια στον πόλεμο που φουντώνει, ενώ, μέσω της κυβέρνησης Μακρόν, σύσσωμη η γαλλική αστική τάξη εδώ και καιρό προσπαθεί να αξιοποιήσει για να υπερασπιστεί γεωπολιτικά της συμφέροντα.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν οι αγωνιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Η οργάνωση των σιδηροδρομικών στις Βερσαλλίες (CGT Cheminots des Versailles) καλεί σε απεργία «για τους μισθούς μας και τις συνθήκες εργασίας μας, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και για μαζικές προσλήψεις για τη διασφάλιση της δημόσιας υπηρεσίας:

ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Τρίτη 1 Οκτώβρη! Ας είμαστε πολλοί στη διαδήλωση του Παρισιού για να ακουστούμε».

«Να ηλεκτρίσουμε τους δρόμους απεργώντας!», καλεί η κλαδική Ομοσπονδία στην Ενέργεια (CGT Energie), «για τη σύνταξή μας, για τους μισθούς, για την ειρήνη!».

Σε μήνυμά του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) στέλνει «τη στήριξη και αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας» και απευθυνόμενο στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Γαλλίας τονίζει:

«Συνάδελφοι, τα τελευταία χρόνια οι μεγάλοι απεργιακοί αγώνες των εργατών της Γαλλίας κατάφεραν να δώσουν ελπίδα και αισιοδοξία στους εργάτες όλου του κόσμου. Με τους μεγάλους απεργιακούς σας αγώνες αποκαλύψατε ξανά και ξανά τα προσωπεία και τις αυταπάτες αυτού του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος. Με τους αγώνες σας αποδείξατε ξανά και ξανά ότι όταν οι εργάτες οργανώνονται και διεκδικούν μπορούν να συγκρουστούν και με τον πιο ισχυρό αντίπαλο. Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη επιβεβαιώνουν ότι απέναντι στους σχεδιασμούς των αστικών επιτελείων δεν έχει σημασία η απόχρωση, ή η ταμπέλα της κάθε πολιτικής δύναμης, αλλά η διέξοδος για τους λαούς βρίσκεται στην οργάνωση της εργατικής τάξης ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και στους εκπροσώπους του.

Σήμερα έχει τεράστια σημασία σε όλη την Ευρώπη να δυναμώσουν οι κοινοί αγώνες των εργατών για αυξήσεις στους μισθούς, καλύτερες εργασιακές συνθήκες. Να μην πληρώσουν οι λαοί τις συγκρούσεις των ιμπεριαλιστών και να ορθωθεί τείχος αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη των συνδικάτων στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου για να σταματήσει η γενοκτονία! Σε αυτούς τους αγώνες, οι εργάτες της Ελλάδας, της Γαλλίας και των άλλων χωρών της Ευρώπης θα συναντηθούμε ξανά, για το δίκιο της εργατικής τάξης, για ειρήνη των λαών, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη! Μέχρι τη νίκη για πάντα!».

Βέλγιο: Απεργία σε αεροδρόμια

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δύο μεγαλύτερα βελγικά αεροδρόμια, το Διεθνές Αεροδρόμιο των Βρυξελλών και το Αεροδρόμιο του Σαρλερουά. Στην απεργία συμμετέχουν το προσωπικό ασφαλείας και οι εργαζόμενοι στον κλάδο παροχής υπηρεσιών, έπειτα από κάλεσμα των συνομοσπονδιών FGTB στο Βέλγιο και CFDT στη Γαλλία, που είναι μεταξύ των 15 συνδικάτων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες που σκοπεύουν να στραφούν ενάντια στην ΕΕ υπό την ομπρέλα του οργανισμού United Network International.

Τα συνδικάτα που καλούν σε διαδηλώσεις αντιτίθενται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί συμβάσεων προμηθειών, που «έχουν τροφοδοτήσει έναν ανταγωνισμό προς τα κάτω στις συνθήκες εργασίας» για εργαζόμενους στους τομείς καθαρισμού, ασφαλείας και εστίασης. Τα συνδικάτα ζητούν αλλαγές στους ευρωπαϊκούς κανόνες. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί διαδήλωση στις Βρυξέλλες, στην περιοχή των εγκαταστάσεων των οργάνων της ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η απεργία στα διυλιστήρια, στον αγώνα και άλλοι κλάδοι (2022-10-14 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση απειλεί ευθέως τους απεργούς (2016-06-11 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη σε Γάλλους απεργούς (2014-02-06 00:00:00.0)
«Εφυγε» ένας σταθερός αγωνιστής (2005-02-25 00:00:00.0)
Κύμα απεργιών (1998-06-05 00:00:00.0)
Συμβιβασμός, αλλά και επιμονή (1997-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ