Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Εφυγε» ένας σταθερός αγωνιστής

Πέθανε ξαφνικά χτες ο Γάλλος συνδικαλιστής Ροζέ Ναντό, επικεφαλής της κίνησης «Για τη συνέχεια της Σε-Ζε-Τε»

Ο Ροζέ Ναντό μιλάει στη 2η Συνδικαλιστική Συνδιάσκεψη στο Ανεσί της Γαλλίας τον Οκτώβρη του 2000
Ο Ροζέ Ναντό μιλάει στη 2η Συνδικαλιστική Συνδιάσκεψη στο Ανεσί της Γαλλίας τον Οκτώβρη του 2000
Εφυγε ξαφνικά χτες από τη ζωή ο Γάλλος αγωνιστής συνδικαλιστής Ροζέ Ναντό. Ο Ροζέ Ναντό τα τελευταία χρόνια ηγείτο της συνδικαλιστικής κίνησης «Για τη συνέχεια της Σε-Ζε-Τε», που μαζί με το ΠΑΜΕ και άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη δίνουν τη μάχη για τον αγωνιστικό και ταξικό προσανατολισμό των ευρωπαϊκών συνδικάτων.

Μετά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες και την υποχώρηση του κινήματος στην Ευρώπη, ήταν παρών σε όλες τις προσπάθειες ανασυγκρότησης και ταξικού προσανατολισμού των συνδικάτων. Εκπροσωπώντας την κίνηση «Για τη συνέχεια της Σε-Ζε-Τε», πήρε μέρος και στις τρεις Πανευρωπαϊκές Συνδιασκέψεις στο Ορέν της Τουρκίας, στο Ανεσί της Γαλλίας και στην Αθήνα.

Ο σύντροφος Ναντό για πάνω από 15 χρόνια ήταν Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικών στη Γαλλία και για μια πενταετία εκπροσωπούσε την CGT στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), όταν αυτή ήταν μέλος της ΠΣΟ.

Σε μήνυμά της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συντρόφους του και υπογραμμίζει ότι το ταξικό κίνημα της Γαλλίας χάνει μια μεγάλη μορφή και οι ταξικές δυνάμεις της Ευρώπης έναν στέρεο φίλο και συνεπή αγωνιστή.

Στην ανακοίνωσή του για τον Γάλλο αγωνιστή το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Το ΠΑΜΕ με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκε σήμερα τον ξαφνικό θάνατο του αγωνιστή συντρόφου Ροζέ Ναντό, υπεύθυνου της κίνησης "Continuer la CGT" ("Για τη συνέχεια της ΣΕ-ΖΕ-ΤΕ") Γαλλίας.

Ο Ροζέ Ναντό ήταν ένας αγωνιστής συνδικαλιστής που προερχόταν από τον κλάδο των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία. Αγωνίστηκε ακούραστα για πολλές δεκαετίες μέσα από στελεχικές θέσεις της CGT Γαλλίας για τον ταξικό προσανατολισμό της κι όταν οι εκτιμήσεις των Γάλλων συντρόφων κατέληξαν ότι η πορεία της στη γραμμή της συναίνεσης ήταν παγιωμένη, αποχώρησε μαζί με πολλούς αγωνιστές και συγκρότησαν την κίνηση "Continuer la CGT" ("Για τη συνέχιση της ΣΕ-ΖΕ-ΤΕ"), της οποίας ήταν ο ηγέτης.

Μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του πάλεψε για τη συνέχιση του ταξικού αγώνα και για να αποκτήσουν τα συνδικάτα της Γαλλίας αγωνιστικό προσανατολισμό.

Το ταξικό κίνημα της Γαλλίας χάνει μια μεγάλη μορφή, αλλά και οι ταξικές δυνάμεις της Ευρώπης χάνουν έναν στέρεο φίλο και συνεπή αγωνιστή.

Εκφράζουμε στην οικογένειά του και τους συντρόφους του τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ