Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Μέχρι τετράωρη αποφάσισαν οι εργατοπατέρες

Να κάνουν τη 17η Μάρτη μέρα συντονισμένης απεργιακής δράσης, καλεί τους εργαζόμενους η ΔΑΣ ΟΤΑ

Απόφαση για την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας στις 17 του Μάρτη πήρε χθες και η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ) κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης πλειοψηφίας στην ΑΔΕΔΥ, στη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

Αν και η απόφαση αυτή βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων, πάρθηκε κάτω από την πίεση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, της ΔΑΣ ΟΤΑ, που πρότειναν την κήρυξη απεργίας στις 17 του Μάρτη με ένα πλαίσιο αιτημάτων που έρχεται σε σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, όπως: 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό, 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη, άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κ.ά.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε μέσα από τα σωματεία τους να πάρουν αποφάσεις για απεργία και για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί. Ενώ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ, χτυπά τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και χρησιμοποιεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν μοχλό εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής της. Καταγγέλλει την ΚΕΔΚΕ, που αποδέχεται αυτήν την πολιτική και επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν συνολική και συντονισμένη απάντηση στη συνολική επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση και τους συμμάχους της. Τέλος, καλεί η 17η Μάρτη να γίνει απεργιακή μέρα συντονισμένης δράσης όλων των εργαζομένων.

Ηδη, σ' αυτήν την κατεύθυνση, τα Συντονιστικά των Σωματείων και Εργαζομένων στους ΟΤΑ, των ΑΕΙ - ΤΕΙ και των ξενοδοχοϋπαλλήλων έχουν πάρει απόφαση για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στο χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλιάς, της πολιτικής που διαιωνίζει την ομηρία των συμβασιούχων και γενικεύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Παράλληλα, καλούν στην κήρυξη απεργίας στις 17 Μάρτη. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει την Τρίτη 8 Μάρτη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και ώρα 6 το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ