Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπουργικό ατόπημα

Δε γνωρίζουμε αν οι καταγγελίες που έγιναν από το ΠΕΣΥ Θεσσαλίας, για οικονομικό «σκάνδαλο» στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ευσταθούν ή αν πρόκειται για «πολιτικό εφεύρημα» με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας προς εξυπηρέτηση πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων.

Αλλά κι αν δε συνέβη ό,τι καταγγέλλεται, στο Νοσοκομείο της Λάρισας, μπορεί το ίδιο να συμβαίνει ή να συμβεί, ανά πάσα στιγμή και σ' αυτό και σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο της χώρας κι αυτό γιατί η πολιτική εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών του δημόσιου συστήματος Υγείας «γεννάει» και τέτοια σκάνδαλα.

Η καταγγελία ότι έγινε υπεξαίρεση χρημάτων από αυτά που πληρώνουν στο νοσοκομείο οι ασθενείς, δε θα είχε καμιά υπόσταση, αν δεν υπήρχε η πολιτική εμπορευματοποίησης, με βάση την οποία ασθενείς που επισκέπτονται τα δημόσια νοσοκομεία υποχρεούνται να πληρώνουν εισιτήριο κι έχουν συμμετοχή στο κόστος των εξετάσεων.

Υπάρχει όμως κι ένα άλλο ζήτημα, που αφορά στο υπουργό Υγείας Ν. Κακλαμάνη - και, δευτερευόντως, στον πρόεδρο του ΠΕΣΥ Θεσσαλίας, Ηλ. Θεοδώρου - το οποίο είναι πολύ σοβαρό.

Ο υπουργός, χωρίς να έχει να τελειώσει η σχετική έρευνα, που βρίσκεται εν εξελίξει, αποφάνθηκε, στη Βουλή, πως πρόκειται για οικονομικό σκάνδαλο και το χειρότερο παρουσίασε υπηρεσιακό έγγραφο, που του είχε αποστείλει ο ΠΕΣΥάρχης, στο οποίο αναγραφόταν όνομα υπαλλήλου του νοσοκομείου που φερόταν ως δράστης του «σκανδάλου». Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης - και, εν πολλοίς, ύποπτης - υπουργικής ενέργειας ήταν η διαπόμπευση του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος, μάλιστα, δηλώνει εντελώς αθώος.

Ο κ. Κακλαμάνης θα έπρεπε να έχει καταλάβει ότι είναι υπουργός και δε δικαιούται να συμπεριφέρεται στη Βουλή σαν «κουτσομπόλα» της γειτονιάς, ισοπεδώνοντας την προσωπικότητα οιουδήποτε πολίτη. Φαίνεται, όμως, ότι «τον έχει πάρει ψηλά τον αμανέ» και νομίζει πως η θέση που κατέχει, του επιτρέπει να δικάζει και να καταδικάζει, δημοσίως, χωρίς καν ν' ακούσει τον «κατηγορούμενο».

Αλλά, δεν είναι αυτή η «δουλιά» ενός υπουργού...


Π. Ρ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακου τι λένε αυτοί οι δυο... (2006-03-17 00:00:00.0)
Διευρυμένη εκχώρηση στους ιδιώτες (2005-08-24 00:00:00.0)
Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (2005-07-12 00:00:00.0)
Αντιλαϊκό χαράτσι και στα Κέντρα Υγείας! (2005-07-08 00:00:00.0)
Το «εγχείρημα» των ράντζων (2005-02-26 00:00:00.0)
Εφαρμογή της ευρωπαϊκής εμπειρίας! (2002-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ