Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ακου τι λένε αυτοί οι δυο...

«Στα δύο πρώτα χρόνια έγιναν σημαντικές προσπάθειες που άλλαξαν και θα συνεχίσουν να αλλάζουν σε βάθος χρόνου προς το καλύτερο την εικόνα στην Υγεία», αναφέρει στον απολογισμό του ο τέως υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης και φέρνει ως παράδειγμα βελτίωσης της «γκρίζας καθημερινότητας», το νέο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία της Αττικής. Μάλιστα ο Ν. Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι με αυτό το νέο σύστημα εφημεριών τα ράντζα μειώθηκαν μέχρι και 95% «και αυτό δημιουργεί αίσθημα ικανοποίησης απέναντι στο προσβλητικό για την αξιοπρέπεια του Ελληνα ασθενή φαινόμενο».

Και χτες ο νέος υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε: «Η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία είναι απαράδεκτη, είναι τριτοκοσμική. Είναι ντροπή για τον Ελληνα. Να περνάει σε τέτοιους χώρους». Τι ισχύει απ' τα δυο; Το «αίσθημα ικανοποίησης» του Ν. Κακλαμάνη ή η «τριτοκοσμική κατάσταση» του Δ. Αβραμόπουλου;

Πάντως, ό,τι και να λένε, «ο πολίτης έχει προσωπική άποψη όταν περνάει την πόρτα του νοσοκομείου», όπως έλεγε ο Ν. Κακλαμάνης (1/2/2006 στο Συντονιστικό Οργανο Τομέα Υγείας) και, τώρα όταν τους ακούει, σκέφτεται όπως ακριβώς το περιέγραψε ο πρώην υπουργός στην ίδια ομιλία του: «Ακου τι λένε αυτοί οι δυο...» (Δε χρησιμοποιούμε το χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε τότε ο τέως υπουργός).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ