Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Τα «τοπικά κριτήρια»

«Ακούμε τις ηγεσίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ να καλούν το λαό να ψηφίσει στις εκλογές αυτές με "τοπικά κριτήρια"! Τους ίδιους επίσης να μιλούν ξανά και ξανά για τις "τοπικές κοινωνίες". Ολα αυτά είναι υποκριτικά έως και ύποπτα, αφού έτσι επιχειρούν να κρύψουν από το λαό τα μεγάλα προβλήματα. Να μεταθέσουν το ενδιαφέρον στα δευτερεύοντα. Να μετατοπίσουν τις συζητήσεις σε ακίνδυνα για το σύστημα ζητήματα. Και ταυτόχρονα θέλουν να εμφανίζονται και ως ...δημοκράτες».

Τα παραπάνω τόνισε ο υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά Γιώργος Μαυρίκος μιλώντας στην εκδήλωση στην Καισαριανή. Και συνέχισε: «Η ΝΑΣ παίρνει υπόψη της και αναδείχνει τα προβλήματα που έχει κάθε δήμος, κάθε νομός. Δεν κρύβουμε ούτε κουκουλώνουμε τις ιδιαιτερότητες. Περιέχονται στα προγράμματα των συνδυασμών μας.

Ομως, στις σημερινές συνθήκες, στις επερχόμενες εκλογές η έμφαση πρέπει να επικεντρωθεί στα γενικά εκείνα κορυφαία προβλήματα που φέρνουν οι πολιτικές του δικομματισμού. Στα κορυφαία εκείνα προβλήματα που αποτελούν και τη ρίζα των τοπικών προβλημάτων και ιδιαιτεροτήτων.

Είναι μήπως η ανεργία τοπικό φαινόμενο; Απολύσεις γίνονται μονάχα σε κάποιους δήμους και σε άλλους όχι; Η ακρίβεια έχει χρώμα τοπικό; Η ανάγκη για αντισεισμική θωράκιση αφορά μονάχα κάποια γειτονιά; Οι μισθοί πείνας και οι συντάξεις της ντροπής, το κλείσιμο καθημερινά δεκάδων μικρομάγαζων, η αγωνία των αυτοαπασχολούμενων και η εκμετάλλευση της φτωχής αγροτιάς είναι μήπως τοπικό πρόβλημα; Η μπλε επιστράτευση είτε ο πράσινος αυταρχισμός αφορούν μόνο την κοινωνία της ακτής Μιαούλη;

Ολοι αυτοί μέσα από αυτές τις φρασούλες τους θέλουν να εμποδίσουν το λαό να κρίνει με βάση την πείρα του. Με βάση τα βάσανα και τους καημούς που του γεννούν οι πολιτικές της ΕΕ, οι πολιτικές της Λισαβόνας, ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια.

Σας καλούμε:

  • Να συζητήσετε με όλους τους ανθρώπους του μόχθου
  • Να ενημερώσετε άντρες και γυναίκες
  • Να δώσετε επιχειρήματα στη νεολαία
  • Να αξιοποιήσουμε τις εκλογές αυτές για να απεγκλωβιστούν δυνάμεις από το δικομματισμό.

Για να εκλεγούν σύμβουλοι, δήμαρχοι και νομάρχες που θα πρωτοστατούν στην οργάνωση των λαϊκών αγώνων. Η εργατική τάξη δε χρειάζεται ούτε μεσίτες, ούτε διαχειριστές, σαν τους υποψήφιους του ΣΥΝ που ψαρεύουν ψήφους αριστερών για να τις παζαρέψουν με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ