Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καταδικάστε τους!

Η κατάσταση στον Εβρο έχει φθάσει στο απροχώρητο. Είναι η πολλοστή φορά που ο νομός «πνίγεται» - με περισσότερο καταστροφικά από ποτέ, αποτελέσματα. Οι καλλιέργειες και τα χωράφια κατακλύζονται, ολόκληρα χωριά πνίγονται στη λάσπη. Και, σ' αυτό το σκηνικό, οι υπεύθυνοι της εκάστοτε κυβέρνησης προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ρίχνοντας τις ευθύνες στους Βούλγαρους! Ούτε λόγος για τη δική τους αδιαφορία και τις εγκληματικές παραλείψεις, να κατασκευάσουν τα αναγκαία έργα που επανειλημμένα επισημαίνονται σαν αδήριτη ανάγκη, αλλά πάντα παραμένουν υποσχέσεις, για να επαναλαμβάνονται στην επόμενη πλημμύρα.

Το ΠΑΣΟΚ, δημαγωγώντας, θυμάται, επιλεκτικά, τις ευθύνες της ΝΔ που δεν υλοποίησε κάποιο, «έτοιμο από το 2003, ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων», όπως πρόβαλε από τον Εβρο, προχτές, η Α. Διαμαντοπούλου. Λες και το ΠΑΣΟΚ, 20 χρόνια κυβέρνηση που δεν έκανε τίποτα, είναι αμέτοχο του εγκλήματος. Το χειρότερο: Και με τις χτεσινές προτάσεις του το ΠΑΣΟΚ, ζητά έργα με μπούσουλα τη νέα ΚΑΠ που, τάχα, μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα της περιοχής!

Αλλά η «ανάλγητη στάση» των δύο κομμάτων του δικομματισμού έχει να κάνει, ακριβώς, με την πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πολιτική που προωθεί, συνειδητά, το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, που με τις πλημμύρες γίνεται ακόμα πιο βίαιο. Γι' αυτό και δεν προχώρησαν να κατασκευάσουν τα αναγκαία έργα προστασίας από τις πλημμύρες και διαχείρισης των νερών σε όφελος της αγροτικής παραγωγής και των περιουσιών των κατοίκων και περιορίζονται, πυροσβεστικά, σε μπαλώματα των ανεπαρκών φραγμάτων που σπάζουν. Ετσι, το... «ενδιαφέρον» τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτεται, ακόμα μια φορά, κάλπικο και εμπαιγμός οι επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις τους.

Οι κάτοικοι του Εβρου, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι λαϊκές δυνάμεις της περιοχής μπορούν και πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα: Οτι είναι, ακριβώς, η αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που τους πνίγει, που κλείνει τα εργοστάσια και φουντώνει την ανεργία και στην περιοχή τους. Μπορούν και πρέπει να δουν και τις μεγάλες ευθύνες των νομαρχών και τοπικών αρχόντων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που υπηρετούν την πολιτική αυτή, αντί να οργανώσουν την πάλη για τη διεκδίκηση των έργων που απαιτούνται. Ας γυρίσουν σ' όλους αυτούς την πλάτη. Και στις τοπικές εκλογές να εγκαταλείψουν μαζικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τους εκλεκτούς τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ας σκεφθούν πως το ΚΚΕ βρέθηκε πάντα στο πλευρό τους, ανέδειξε το πρόβλημα και διεκδίκησε, κατά το μέτρο του δυνατού, να γίνουν τα αναγκαία μέτρα στην περιοχή. Και οι κομμουνιστές στους μαζικούς φορείς, στο μαζικό λαϊκό κίνημα πρωτοστατούν όλα τα χρόνια για τη διεκδίκησή τους. Είναι προς το συμφέρον των μικρομεσαίων αγροτών, των εργαζομένων, όλων των κατοίκων και στις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές να ενισχύσουν τους υποψηφίους της συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ, μαζί με το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και την Κομμουνιστική Ανανέωση. Ετσι, μόνον, θα στηρίξουν αποφασιστικά το δικό τους διεκδικητικό αγώνα και τα συμφέροντά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ