Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν το μάρμαρο

Σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Πολιτική που ήδη είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκε από τον προκάτοχό του Ν. Κακλαμάνη.

Αυτή θα εκφραστεί με τη λειτουργία των μονάδων Υγείας - Πρόνοιας σε επιχειρηματική βάση για να "φέρει έσοδα στην εθνική οικονομία". Για ακόμα μια φορά καλούνται οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν το μάρμαρο για τις υποβαθμισμένες και ακριβοπληρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες που τους παρέχονται.

Η εμμονή στην ανάπτυξη του εθελοντισμού έτσι όπως ήδη τον εφαρμόζουν, σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της αντιμετώπισης των εξαθλιωμένων λαϊκών μαζών που γεννά η φιλομονοπωλιακή πολιτική των αστικών κομμάτων.

Η "Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη" που αναγορεύεται σε στυλοβάτη της πολιτικής τους στην Υγεία - Πρόνοια δεν είναι άλλο από τη στήριξη των μονοπωλίων μέσω φοροαπαλλαγών και της δημιουργίας κοινωνικού - φιλανθρωπικού προφίλ στους εκμεταλλευτές του λαού.

Οσο για τις πολυδιακηρυγμένες προσλήψεις των 4.000 εργαζομένων στην Υγεία και 1.000 στην Πρόνοια, έχουν γίνει σαν το γεφύρι της Αρτας. Επίσης ο κ. Υπουργός δε δεσμεύτηκε για το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων (μονίμους, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης) με τις νέες διακηρυγμένες προσλήψεις. Εξάλλου και να πραγματοποιηθούν αυτές, είναι σταγόνα στον ωκεανό των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού που αντιμετωπίζουν όλες οι μονάδες Υγείας και Πρόνοιας. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ευελπιστούν ότι κάτι καλύτερο γι' αυτούς θα φέρει η αλλαγή φρουράς στο συγκεκριμένο υπουργείο. Γι' αυτό πιο αποφασιστικά να εντείνουν την πάλη τους για Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Να δημιουργήσουν το δικό τους μέτωπο αντεπίθεσης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Να παλέψουν για διεκδικήσεις που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους, την ανατροπή αυτής της πολιτικής, παίρνοντας το τιμόνι της εξουσίας στα χέρια τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση στις 8 Μάη για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2019-05-02 00:00:00.0)
Απεργία και συγκεντρώσεις χτες (2014-10-03 00:00:00.0)
Οργανωμένη δράση για ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής (2011-02-03 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις στην Υγεία (2010-08-31 00:00:00.0)
Χωρίς απαντήσεις από τον υπουργό (2001-04-11 00:00:00.0)
Οι ελλείψεις προσωπικού οδηγούν σε απορύθμιση (1997-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ